Ce s-a întâmplat în casa lui Valentin Costache, marcatorul golului care a dus România la Europeanul de tineret. „Bine că nu mă aude”

Marian Cărăvan 18.11.2020, 12:26
Ce s-a întâmplat în casa lui Valentin Costache, marcatorul golului care a dus România la Europeanul de tineret. „Bine că nu mă aude”

România s-a calificat la turneul final EURO 2021 U21, după ce a remizat, 1-1, cu Danemarca. Valentin Costache este autorul golului care a dus România la Europeanul de tineret. În casa părinților săi, meciul a fost trăit la intensitate maximă.

Ce s-a întâmplat în casa părinților lui Valentin Costache. Numai mamă să nu fii!

Părinții lui Valentin Costache au trăit la intensitate maximă meciul care a adus României o nouă calificare la Europeanul de tineret. Au stat cu inima-n gât până la fluierul final. Era momentul pe care l-au așteptat toată viața. Bucuria lor a fost imensă. Golul calificării a fost marcat de băiatul lor. Valentin Costache, puștiul plecat din Videle să scrie istorie. Aseară i-a reușit și și-a respectat promisiunea pe care le-a făcut-o cândva părinților. Că îi va face mândri. Mama fotbalistului a povestit, cu lacrimi în ochi, cum a trăit meciul de aseară.

„Nu îmi vin cuvintele potrivite ca să exprim ceea ce am simțit și ce simt acum! Pentru o mamă, e fericirea supremă, e unul dintre acele momente pe care mai bine le trăiești decât poți să le povestești. Ce să zic? Ne-a plimbat așa, de la extaz la agonie, de la agonie la extaz…”, a mărturisit mama lui Valentin Costache.

Interesant este că Valentin Costache a moștenit de la mama sa pasiunea pentru fotbal. Pe când era elevă, Gina Costache nu se dădea deloc la o parte când era vorba de o miuță cu băieții. Ulterior, ea a fost cea care a insistat ca fiul său să practice fotbalul și l-a însoțit de multe ori la antrenamente. Chiar dacă trebuia să vină până în Capitală pentru asta. Și nu regretă deloc. Aseară și-a primti răsplata. Dar nu înainte de a suferi pe timpul meciului.

„Dacă am reușit să stau vreun moment locului? Nici gând, soțul, da, el este mai calm, dar eu, nu. Eu am strigat, l-am și certat, bine că nu mă aude. Dacă îi intra și aia, la ocazia aceea mare, era mai mult decât am fi putut visa, cred. Oricum, eu simt că am trăit toata viața pentru acest moment”, a povestit Gina Costache pentru Playtech.ro.

Valentin Costache (al doilea din stanga) a fost titular in nationala de tineret a Romaniei
Valentin Costache (al doilea din stanga) a fost titular in nationala de tineret a Romaniei

Valentin Costache, lăudat de Adrian Mutu

Valentin Costache, autorul golului calificării, a fost lăudat după meci de selecționerul Adrian Mutu. De altfel, acesta are o contribuție însemnată la progresul fotbalistului născut pe 2 august 1998, la Videle. Pe când era director general la Dinamo, Mutu l-a remarcat pe Costache la echipa a doua a „câinilor” și l-a propus imediat antrenorilor de la echipa din Liga 1. Fotbalistul se află acum constant pe lista selecționerului, la acțiunile naționalei de tineret.

„Eu îl văd pe Costache vârf de când era el mai mic și a venit la Dinamo, l-am luat și juca. Cosmin a decis să-l pună vârf atunci. Mi-aduc aminte că a făcut un cantonament extraordinar, a dat gol după gol din postura aia.

El poate juca lateral dreapta și stânga, dar, jucând acolo, își poate pierde din calități. Explozia lui, capacitatea lui de a alerga sunt extraordinare. 70 – 80 de minute continuă la același nivel”, a declarat Adrian Mutu, la Digi Sport.

Legitimat la CFR Cluj, Valentin Costache are o cotă de piață de 800.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe