Ce s-a întâmplat după ce o femeie a pus bicarbonat în șifonier. Rezultatul a fost spectaculos

Stan Filon 05.12.2020, 14:59
Ce s-a întâmplat după ce o femeie a pus bicarbonat în șifonier. Rezultatul a fost spectaculos

O gospodină care a trezit cu spray-ul ei scump de mobilă consumat, chiar înainte de Sărbători, a făcut o descoperire senzațională, iar la bază stă celebrul bicarbonat de sodiu. Strâmtorată, gospodina noastră s-a decis să încerce să facă curățenie în șifonier cu ce avea prin casă.

Ce se întâmplă dacă speli șifonierul cu bicarbonat de sodiu

Aceasta a golit șifonierul și a constatat că hainele au stat într-un miros urât, de mucegai. După ce a văzut că spray-ul scump de mobilă pe care îl avea era gol, și-a îndreptat atenția spre bicarbonatul de sodiu, știind că acesta face minuni prin casă.

Bicarbonatul de sodiu ştie toată lumea că este un ajutor de nădejde pentru gospodinele din întreaga lume. Acesta igienizează cu succes suprafeţele, albeşte rufele îngălbenite de timp, curăţă grăsimea uscată de pe tigăi şi oale, ba chiar împrospătează casa.

Ce se intampla daca speli sifonierul cu bicarbonat de sodiu
Ce se intampla daca speli sifonierul cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul face minuni și pus în săculeți mici

Praful magin ține gândacii departe de casă, înfrumusețează vesela iar bijuteriile vor fi ca noi, fierte în apă cu o lingură de bicarbonat. În plus, face minuni pentru bucătăria ta, dar și pentru baie. Bateriile de la chiuvetă vor străluci ca în prima zi.

Știind toate aceste lucruri, femeia a zis să încerce praful minune și în șifonier. Și bine a făcut. A pus bicarbonat de sodiu în şifonier pentru a-l igieniza. Aceasta a folosit o cârpă umedă pentru a spăla bine toată suprafaţa dulapului, apoi a uscat totul cu un material absorbant. A pus hainele la loc, apoi şi-a dat seama că mirosul de umezeală şi de aer închis au dispărut. Astfel, a inventat un “deodorant” de şifonier foarte ieftin, natural şi la îndemâna oricui.

Și lavanda te ajută în lupta cu mirosul urât din șifonier

Următorul pas a fost să umple nişte săculeţi din pânză cu bicarbonat şi să-iagațe în șifonier. În doar câteva ore, a observat că hainele aveau un aer proaspăt. Aşadar, dacă vrei să scapi de mirosurile urâte din şifonier iar hainele tale să pară mereu ca scoase din maşina de spălat rufe, foloseşte cu încredere bicarbonatul de sodiu.

Un alt mod natural de a avea mereu un aer proaspăt în şifonier este lavanda. Poţi umple săculeţi din bumbac cu această plantă uscată şi mărunţită, pe care să îi agăţi apoi în dulap. În cazul în care, după un anumit timp, mirosul de lavandă se pierde, poţi pune 2-3 picături de ulei esenţial, care vor revigora cu totul planta respectivă.