Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste ceapă, înainte să o călești. Trucul minune care salvează toate gospodinele

Iancu Andreea / 01.12.2020, 15:48
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste ceapă, înainte să o călești. Trucul minune care salvează toate gospodinele

Bicarbonatul de sodiu este extrem de util în orice casă, iar gospodinele îi găsesc mereu întrebuințări noi. Acesta face minuni la curățenia casei, dar și în bucătărie. Dincolo de principala utilitate, de a ajuta prăjiturile să crească, puțin bicarbonat de sodiu peste ceapă face minuni. Folosește trucul de fiecare dată când vrei să prepari ceapa călită.

Pune bicarbonat peste ceapă, înainte să o călești

Atunci când timpul nu îți ajunge întotdeauna pentru gătit, ai nevoie de un ajutor de nădejde. Iar acesta poate fi bicarbonatul de sodiu. Acesta poate fi secretul tău data viitoare când gătești ceapă călită. Tot ce trebuie să faci este să pui bicarbonat de sodiu peste ceapă și vei descoperi efectul neașteptat pe care îl are.

Pentru că orice preparat iese mult mai gustos dacă adaugi puțină ceapă caramelizată, ai putea să te lovești la un moment dat de nevoia de a pregăti o cantitate mai mare din acest aliment. Astfel, pentru că durează destul de mult ca ceapa să se caramelizeze, poți grăbi procesul cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Esențial, pentru ca trucul să îți reușească, este să tai mărut ceapa și să adaugi deasupra bicarbonat de sodiu. Ținând cont de cantitatea de ceapă pe care o gătești, ai în vedere că la o jumătate de kilogram de ceapă este nevoie de o jumătate de linguriță de bicarbonat. Această metodă grăbește procesul de călire datorită faptului că bicarbonatul de sodiu peste ceapă crește pH-ul și accelerează gătirea legumei.

Bicarbonatul de sodiu face minuni pus peste ceapa călită
Bicarbonatul de sodiu face minuni pus peste ceapa călită

Scapă de pesticidele din fructe și legume cu bicarbonatul de sodiu

Deși ar trebui să ne hrănească și să ne păstreze organismul sănătos, fructele și legumele conțin pesticide. Acestea sunt substanțe toxice menite să păstreze mai mult timp durata de consum a alimentelor. Totuși, pesticidele sunt nocive pentru sănătate și pot duce la afecțiuni grave.

Pentru a te asigura că nu mănânci fructe și legume cu pesticide, poți încerca un truc care are la bază faimosul bicarbonat de sodiu. Acesta te poate ajuta să elimini o cantitate importantă de pesticide din coaja fructelor și legumelor, potrivit sanovita.ro. Tot ceea ce trebuie să faci este să umpli chiuveta cu apă și să presari câteva lingurițe generoase de bicarbonat de sodiu și de sare. Lasă legumele și fructele la înmuiat timp de 15 minute și vei obține alimente nu doar curate, ci și sănătoase. Astfel, bicarbonatul de sodiu te ajută să consumi fructe și legume în siguranță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI