Trucul simplu cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul neplăcut din șifonier. Efectul este extraordinar

Diana Radu 04.03.2020, 11:48
Trucul simplu cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul neplăcut din șifonier. Efectul este extraordinar

Dulapurile prind de obicei un iz specific din cauza umezelii care se acumulează în interior, dar și din cauza faptului că nu sunt aerisite suficient. Pentru a evita ca hainele tale să prindă un miros neplăcut, poți rezolva problema simplu și eficient cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Cum elimini mirosul neplăcut din șifonier cu bicarbonat de sodiu

Chiar dacă cureți în mod regulat șifonierul nu vei scăpa atât de ușor de mirosul neplăcut. În acest sens, poți folosi un truc simplu și eficient care include utilizarea bicarbonatului de sodiu. Spre deosebire de alte produse din comerț cu arome puternice, bicarbonatul de sodiu este un ingredient natural, care are proprietăți absorbante și antibacteriene, care ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute din dulap. În plus, are un preț mai mult decât accesibil.

bicarbonat de sodiu, truc, dulap, miros neplacut
Cum elimini mirosul neplăcut din șifonier cu bicarbonat de sodiu

De asemenea, folosirea regulată a bicarbonatului de sodiu pentru curățarea dulapului previne apariția petelor de mucegai și împiedică imprimarea mirosului neplăcut în hainele proaspăt spălate. Tot ce trebuie să faci pentru a-ți păstra dulapul curat și fără niciun miros este să umpli un săculeț de pânză cu bicarbonat de sodiu și să-l așezi într-un colț al șifonierului. O altă variantă ar fi să pui bicarbonatul de sodiu într-un vas pe care să îl așezi la fundul șifonierului pe care vrei să îl cureți.

Atunci când folosești bicarbonatul de sodiu pentru a curăța dulapul și a elimina praful trebuie doar să presari bicarbonat în interiorul dulapului și să ștergi apoi cu o cârpă umedă. De asemenea, un alt truc folosit de zeci de ani pentru eliminarea mirosului din dulap sunt săculeții cu orez. Boabele de orez puse în dulap absorb umezeala care facilitează dezvoltarea mucegaiuluiAstfel, acest ingredient împiedică pătrunderea mirosurilor neplăcute în haine. Atât bicarbonatul de sodiu, cât și orezul vor da rezultate extraordinare, iar hainele tale își vor păstra mirosul proaspăt de dero.

Urmăriți Impact.ro și pe