Ce s-a întâmplat, de fapt, cu mezzosoprana Maria Macsim Nicoară înainte de a muri. Detaliile sunt şocante: „Creierul ei a fost făcut şniţel”

Iancu Andreea 14.01.2022, 13:16
Ce s-a întâmplat, de fapt, cu mezzosoprana Maria Macsim Nicoară înainte de a muri. Detaliile sunt şocante: „Creierul ei a fost făcut şniţel”

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a decedat în urmă cu doi ani de zile, însă cazul morții sale încă dezvăluie detalii neașteptate despre modul în care s-au petrecut evenimentele. Recent, au apărut detalii șocante, care explică ce s-a întâmplat cu mezzosoparana înainte de a muri. Din primele informații se cunoștea faptul că artista ar fi căzut în casă, însă acestea ar fi departe de adevăr.

Detalii șocante despre mezzosoprana Maria Macsim Nicoară. Ce s-a întâmplat înainte de moartea artistei

Cazul morții Mariei Macsim Nicoară stârnește în continuare reacții, inclusiv din partea unor specialiști. Deși elementele din proces susțin că decesul artistei ar fi survenit ca urmare a căderii pe scări, în casă, se pare că lucrurile ar fi stat complet diferit. Profilierul FBI Mihaela Brooks și avocatul Artin Sarchizian au oferit detalii șocante despre ce s-a întâmplat, de fapt, înainte de moartea artistei.

Se pare că este vorba despre o serie de greșeli făcute de anchetatorii de la Iași. Cei doi specialiști sunt de părere că Maria Macsim Nicoară ar fi fost omorâtă cu sânge rece de către soțul său. În ciuda hârtiilor din dosar, autopsiei și altor date din cazul morții mezzosopranei, se pare că anumite detalii duc către concluzia unei omucideri.

,,Vorbind de greșelile procurorilor și anchetatorilor, pot spune că dosarul Mariei Macism este un dosar de maculatură, o groază de hârtii, declarații, fișe medicale, raport de necropsie, și așa mai departe, și atât! Apoi s-a dat un verdict de accident.

Absolut nimeni, dintre anchetatori, dintre procurori, cei care ar fi trebuit să fie interesați să facă lumină în acest caz, nu a făcut o analiză a tuturor actelor care există acolo. Nici din punct de vedere psihologic, nici din punct de vedere criminalistic, nici din punct de vedere medico-legal. Deci îmi fac dosarul pe care se dă un verdict. Este o maculatură. Și cu asta ei și-au făcut treaba!”, a declara Mihaela Brooks, conform spynews.ro.

Ce s-a întâmplat cu mezzosoprana Maria Macsim Nicoară înainte de a muri
Mezzosoprana a avut un final tragic

„Mezzosoprana nu a avut niciun accident”

Conform expertizelor medico-legale oficiale, acestea ar fi trebuit să clarifice ce s-a întâmplat în noaptea în care a decedat artista. Totuși, Mihaela Brooks consideră că Maria Macsim Nicoară nu ar fi suferit rănile la cap din cauza unui accident, ci ar fi fost vorba despre o ucidere, cu sânge rece.

,,Despre expertizele medico-legale îmi permit eu să spun că avem expertize ale unor oameni de știință în domeniu pe care nimeni nu le poate contrazice, științific vorbesc. Tot ceea ce face la cazul acesta și la fiecare caz în parte este pe bază de știință. Ceea ce avem este cu totul în favoarea noastră și eu, personal, spun că mezzosoprana nu a avut niciun accident, a fost ucisă cu sânge rece!

Și apropo de această ucidere, prima dată când am preluat dosarul expresia mea a fost: ‘capul ei minge de fotbal’. Un alt specialist, nu am voie să dau numele lor, a spus: ‘creierul ei a fost făcut șnițel’, un alt expert, care este la caz, a spus că ‘a bătut-o până nu s-a mai putut, până a obosit’”, a mai spus aceasta.

Există suspiciunea unei omucideri

Conform declarațiilor expertului, loviturile la cap despre care s-a vorbit ca fiind în urma căderii pe scară, artista le-ar fi avut, de fapt, ca urmare a unei bătăi crunte. Se suspectează faptul că soțul mezzosopranei ar fi încercat astfel doar să scape de acuzația de violență.

,,Deci, loviturile la cap, și aici pot să spun că avem dovezi științifice, în care voi arăta biomecanica rănilor la cap și că absolut toate loviturile pe care le-a avut la cap nu au legătură absolut deloc cu scara. A fost o modalitate de-a soțului de a scăpa de acuzația de violență, care a început sus în camera ei, la etaj, și s-a terminat jos, la parter”, a mai declarat Mihaela Brooks.

Avocatul familiei Mariei Macism Nicoară, precum și Mihaela Brooks consideră că există elemente care ar putea convinge magistrații să reia cercetarea privind suspiciunea de omucidere. Totodată, avocatul este de părere că în România ar trebui să devină posibilă prezența unui specialist din străinătate, în cadrul anchetei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...