Ce s-a întâmplat, de fapt, cu casa lui Gheorghe Dincă la aproape doi ani de la Cazul Caracal

Emanuela Pană 18.05.2021, 09:10

În curând se împlinesc doi ani de la tragedia care a șocat România, când Gheorghe Dincă, mecanicul cunoscut drept „monstrul de la Caracal“, a răpit, violat și ar fi ucis două tinere, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Cercetările în „casa ororilor“ sau „casa groazei“ s-au întins pe mai multe zile și, cu toate timpul trece și tăcerea se așterne încet, încet peste Cazul Caracal, bârlogul lui Dincă încă ascunde mistere.

Ce se mai întâmplă cu casa lui Gheorghe Dincă

Pe 24 iulie se împlinesc doi ani de când a izbucnit cazul Caracal, care a îngrozit și revoltat România. Se împlinesc doi ani de când Alexandra Măceșanu a fost răpită, violată și ucisă fără milă de Gheorghe Dincă, fostul mecanic auto. Între timp, familiile celor două fete își plâng în continuare copilele, refuzând să creadă că ar fi moarte. În toată această perioadă, au tot apărut speculații potrivit cărora cele două fete ar fi, de fapt în viață, fiind folosite pentru trafic de persoane în alte țări. Totuși, această ipoteză nu a fost niciodată confirmată.

Cu toate că, acum, „monstrul din Caracal“ se află în spatele gratiilor, la „casa groazei“ încă nu s-a așternut liniștea. După cum menționam și mai sus, cercetările în casa lui Dincă s-au întins pe mai multe zile, timp în care mai multe echipe de investigatori au scormonit centimetru cu centimetru interiorul construcției, recoltând indicii și probe.

La acea vreme, casa lui Gheorghe Dincă era mai degrabă un depozit de deșeuri, o groapă de gunoi, decât o lucuință. Cât despre service-ul auto, individul l-a transformat într-un adăpost sau mai degrabă într-o magherniță. Anchetatorii sunt de părere că acest lucru nu este întâmplător, ci cred mai degrabă că Dincă și-ar fi umplut casa cu lucrurile aruncate de alții tocmai pentru a-și masca apucăturile, pentru a nu fi vizitat sau surprins.

Mormanele de gunoaie strânse de Dincă le-au pus piedici și anchetatorilor, făcând ca investigațiile să se lungească pe atâtea zile. Obiectele au fost analizate și inventariate de criminaliști, iar camera în care „monstrul“ se odihnea și în care se crede că Alexandra și-a găsit sfârșitul se află, cumva, în mijlocul construcției.

Citește și: Olt: Gheorghe Dincă nu are limite. Ce a cerut Tribunalului Olt, azi, la al 5-lea termen. Mătușa Luizei a răbufnit nervos la final VIDEO

„Casa ororilor“ încă ascunde mistere

Pentru tinerii teribiliști de pe internet pare că a început o nouă modă. Odată ajunși acolo unde a avut loc tragedia care a îndoliat România, mulți se filmează în ipostaze șocante, de dragul vizualizărilor.

casa lui gheorghe dinca
Ce se mai întâmplă cu „casa ororilor“ din Caracal

O filmare relativ recentă de pe Tik Tok i-a revoltat pe mulți, timp în care alte câteva mii de persoane au apreciat postarea. O tânără este filmată în timp ce se apropie de poarta casei unde ar fi fost violate și incendiate într-un butoi Alexandra și Luiza, timp în care ia în derâdere locul în care se află.

În momentul în care este întrebată: „Ce cauți în fața casei lui Gheorghe Dincă?“, tânăra de pe Tik Tok dă un răspuns de-a dreptul scandalos: „Am venit să cumpăr caș, am venit să cumpăr brânză“. Din păcate, aceasta nu este nici pe departe singura glumă proastă din online, despre cazul care a șocat țara. Atât pe Tik Tok, cât și pe Youtube, clipurile de acest fel s-au înmulțit.

În imaginile ce au făcut valuri pe internet s-a putut observa și ce se află pe poarta casei „monstrului din Caracal“. Vorbim despre fotografii cu cele două fete, căci rudele și oamenii care le-au cunoscut le aduc și astăzi câte un omagiu în acest loc.

În ceea ce privește camera lui Dincă, un pat și o noptieră arată că acolo ar fi trăit cineva. Cele două obiecte de mobilier sunt așezate pe partea dreaptă, cum intri. În 2019, se putea ajunge la ele  pe o „cărare” pe care individul a lăsat-o, fiind singurul loc în care nu depozitase gunoaie.