Ce s-a întâmplat cu puiul de urs găsit pe marginea unui drum din Reghiu: „Nu suntem deloc bucuroşi când trebuie să intervenim în astfel de situaţii”

Elena Avramescu 12.04.2021, 11:36
Ce s-a întâmplat cu puiul de urs găsit pe marginea unui drum din Reghiu: „Nu suntem deloc bucuroşi când trebuie să intervenim în astfel de situaţii”

Pui de urs, găsit pe marginea unui drum din Reghiu. Sunt șanse mari ca puiul de urs să se fi pierdut de mama lui, asta deoarece a fost găsit într-o localitate dintr-o zonă de munte. Puiul de urs a fost găsit, în cele din urmă, de două persoane pe marginea părţii carosabile, la intrarea în localitatea Reghiu.

Pui de urs, găsit pe marginea unui drum din Reghiu

Astfel că Poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală au reușit să ajungă la faţa locului la scurt timp după ce au fost solicitați și au preluat usuleţul în vârstă de circa 1 lună. Imediat după au sesizat imediat Agenţia pentru Protecţia Mediului, la faţa locului fiind prezent şi un medic veterinar din cadrul ACDB Vrancea.

Puiul de urs a fost găsit în jurul orei 19:00, de două persoane, pe marginea părții carosabile, mai precis la intrarea în localitatea Reghiu, anunța IPJ Vrancea.

Pui de urs, gasit pe marginea unui drum din Reghiu
Pui de urs

Puiul de urs este mic şi destul de înfometat, dar după un consult făcut de doctorul veterinar George Vlad la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice- ACDB, de la Focşani, a fost hrănit şi pus într-un adăpost călduros al centrului. Din păcate astfel de cazuri sunt tot mai frecvente pentru că de multe ori femelele sunt deranjate din bârloguri sau sunt atacate de câini si nu-şi mai pot apăra puii. Noi nu suntem deloc bucuroşi când trebuie să intervenim în astfel de situaţii, dar o facem cu toată dăruirea şi profesionalismul posibil pentru a reuşi reintegrarea ulterioară a puilor în natură. Mulţumim Politia Romana şi Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea pentru implicare şi sprijin, conform ACDB Vrancea.

Polițiștii au declarat că puiul de urs a fost pus pe bancheta autospecialei până la sosirea Gărzii de Mediu, dar nu a fost în apele lui și a început să se zbată și să zgârie spătarul, însă acum este bine.

Ce-i drept, nu i-a prea plăcut acolo și a început să zgârie spătarul. Ce să îi faci, este și el mic. Puiul de urs este bine și sperăm ca în curând să i se găsească și mama, au spus agenții.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...