Ce afaceri are Petrică Mâțu Stoian pe lângă muzica populară

Beatrice Dumitru 27.10.2021, 12:13
Ce afaceri are Petrică Mâțu Stoian pe lângă muzica populară

Petrică Mâțu Stoian a dat lovituta pe timp de pandemie. Cântărețul de muzica populară nu duce lipsa de venituri, chiar daca nu a mai avut concerte pe bandă rulantă. El și-a descoperit o nouă pasiune din care câștigă bani frumușei și care îi permite să stea mai mult alături de familie.

Ce afacere are Petrică Mâțu Stoian

Petrică Mâțu Stoian a pus întotdeauna muzica pe primul loc, fiind unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de folclor de la noi din țară. La vîrsta de 61 de ani, cântărețul a decis să își încerce norocul și în afaceri, după ce și-a dat seama că artiștii pot avea de suferit din punct de vedere financiar, așa cum se întâmplă din cazua pandemiei de coronavirus.

„Toată viaţa, muzica a fost pe primul plan, acum aş dori să las locul tinerilor şi să mă bucur şi eu mai mult de vacanţe. Vreau să mă plimb prin locuri prin care nu am apucat să merg. Eu iubesc ţările arabe şi când mă ridic din pat mă uit către răsărit, nu către apus. Nu am fost în Germania şi nici nu o să ajung vreodată, nu am chemare. Nici în SUA nu am fost. Îmi doresc până şi la Moscova să merg cu trenul, să colind, să ştiu ce este prin lume. Mi-aş dori să văd ce au văzut alţii”, a povestit Petrică Mâțu Stoian.

Ce afaceri are Petrică Mâțu Stoian pe lângă muzica populară
Petrică Mâțu Stoian a intrat în afaceri.

Cântărețul a intrat în afaceri în domeniul agriculturii și cultivă căpșuni în satul său natal Isverna, din județul Mehedinți. Fructele produse de Petrică Mâțu Stoian sunt bio, pentru că nu sunt stropite cu pesticide și nu se folosesc îngrășăminte. Recolta este vândută este en-gros.

La Isverna este o zonă de munte, unde am casa părintească, iar căpşunile se fac mai greu. Culegem chiar şi în luna septembrie. Părinţii mei au murit, iar de acest lucru (n.r. – de afacere) se ocupă o nepoată. I-am spus la un moment dat «hai să punem căpşuni» şi aşa a rămas. La munte, unde atmosfera este mai rece, nu prea se coc în mai, se fac mult mai târziu,” a mai spus cântărețul.

Și prietenul lui Petrică Mâțu Stoian are afaceri profitabile

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Petrică Mâțu Stoian este cântărul Constantin Enceanu. Și el a ales să intre în afaceri și face bani frumoși. Enceanu deține la Filiași un restaurant cu piscină, investiție pentru care a scos din buzunar aproximativ 150.000 de euro.

Și Dan Bitman câștigă bani din afaceri. Solistul Holograf a investit într-un parc de sporturi nautice în județul Călărași, ce se întinde pe o suprafață de 10 hectare și are plajă, pontoane și spații de cazare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...