Ce s-a decis în cazul profesoarei care nu închide notele elevilor pentru că „are viruși catalogul electronic”

Gabriela del Pupo 21.06.2023, 13:02
Ce s-a decis în cazul profesoarei care nu închide notele elevilor pentru că „are viruși catalogul electronic”

O profesoară din Constanța a stârnit revolta elevilor, dar și a inspectorilor școlari după ce a refuzat să încheie mediile elevilor pe motiv că ar fi virusat catalogul electronic. Aceasta nu este la prima declarație controversată după ce ar fi predat la ore motivele diferențelor mărimii organului masculin între diferite zone geografice. Atât elevii claselor a IX-a, cât și a X-a, au fost nevoiți să apeleze la părinți pentru a fi ascultați. De asemenea, mulți dintre aceștia, chiar și după încheierea mediilor vor trebui să se prezinte pentru corigență la toamnă.

„Refuzul doamnei profesoare ar fi legat de o temere cum că aplicaţia ar avea viruşi”

Deși profesoara este raportată încă din 2025 de către elevi și părinți, pentru comportamentul ei la ore, inspectorii școlari nu au luat nici o măsură în toți acești ani. ISJ a anunţat, în cazul sesizat ieri, că unitatea de învăţământ a început cercetarea disciplinară a acesteia şi a propus pentru rezolvarea situației ca profesoara să fie ajutată de cineva să introducă notele în sistemul electronic.

„În această dimineaţă, doamna directoare ne-a adus la cunoştinţă o situaţie cu care se confruntă. Un cadru didactic, profesor de biologie din unitatea de învăţământ Liceul Energetic Constanţa, nu a încheiat mediile la clasele a IX-a şi a X-a la disciplina biologie, folosesc un catalog electronic, unitatea are implementat catalogul electronic şi e folosit în mod exclusiv în şcoală. Ne-a comunicat doamna directoare că refuzul doamnei profesoare ar fi legat de o temere cum că aplicaţia ar avea viruşi. În Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din 13 iunie au luat hotărârea să declanşeze procedura de cercetare disciplinară”, a declarat pentru News.ro, inspectorul şcolar general al IŞJ Constanţa, Sorin Mihai, potrivit educatieprivată.ro.

Elevii ar fi mers ieri cu părinții la școală pentru a o convinge să încheie mediile. Ariana Dudună, președinta Asociației Elevilor din Constanța, a reacționat spunând că, având în vedere multiplele ieșiri ale profesoarei, vina este a sistemului.

„O profesoară de la un liceu din Constanța refuză să încheie mediile elevilor pentru că are catalogul electronic „viruși”. O vrăjeală ieftină, profesoara voia să îi aducă elevii flori și ciocolată.
În unele clase, aproape jumătate din elevi au fost lăsați corigenți. Adevărul e că la ce intens predă profesoara teoria chiloților, e greu rău să înveți.
Doamna profesoară, domnule inspector școlar general, nu catalogul are viruși, ci sistemul de învățământ! Corupția, pedofilia, abuzul sexual, ăștia sunt virușii pe care dumneavoastră îi încurajați și răspândiți!”, a scris reprezentanta elevilor pe Facebook.

Ariana Dudună

Sezizările elevilor și părinților au fost ignorate de ISJ

În trecut, 2015-2016, Comisia de cercetare disciplinară a Liceului Telecom s-a întrunit de două ori an pentru a analiza la modul în care își desfășura activitatea Liliana Stoicescu Iordache, profesor de biologie în cadrul aceste instituții de învățământ, precum și la Colegiului Tehnic Energetic.

La o ora de curs, profesoara le explica elevilor că nu a vrut să se lase violată de un taximetrist din Constanța, pentru că albii ar avea penisul mic, notează opiniaconstanței.ro. Aceasta le-a povestit unor elevi de clasa a X-a, că dacă șoferul cu pricina violului ar fi fost „negru”, ar fi avut altă atitudine.

Liliana Iordache a și explicat teoria ei, dând detalii despre cauzele diferenței de dimensiune: bărbaților albi nu li s-a dezvoltat organul genital pentru că au purtat chiloți, în timp ce reprezentanții rasei negre nu, permițând astfel creșterea.

La o altă oră de curs aceasta a adus un porumbel în clasă și a trimis un elev să cumpere grăunțe după ce băiatul s-ar fi arătat deranjat de prezența păsării.

La acel moment părinții unor elevi ai Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța au formulat o plângere în care Liliana Stoicescu Iordache era acuzată de hărțuire, jigniri, comportament deplasat. Părinții semnatari ai plângerii adresată Inspectoratului Școlar Județean Constanța cereau sancționarea profesoarei de biologie, însă ISJ nu a luat nici o măsură.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...