Ce s-a ales de Florin Vasilică, fiul regretatului Liviu Vasilică. „Cel mai greu moment din viața mea a fost pierderea lui tata”

Raluca Alexe 02.07.2023, 14:06
Ce s-a ales de Florin Vasilică, fiul regretatului Liviu Vasilică. „Cel mai greu moment din viața mea a fost pierderea lui tata”

Florin Vasilică a avut o copilărie tumultoasă, trăită mai mult pe străzile din Alexandria, alături de prietenii săi. Totuși, artistul mărturisește că cea mai mare cumpănă din viața lui a fost pierderea celebrului său tată, alături de care s-a simțit mereu ocrotit de orice rău.

Amintirile fiului unui mare artist

Florin Vasilică a povestit cum a decurs copilăria lui, alături de găștile de prieteni pe străizle din Alexandria, dar și ce a învățat în timp ce bătea maidanul cu băieții. Interpretul de muzică populară își împărțea timpul, copil fiind, între școală, repetițiile la ansamblul condus de tatăl său, Liviu Vasilică, și diverse emisiuni și evenimente alături de părintele lui, alături de baschet și karate. Despre frații lui, Florin Vasilică spune că i-a cunoscut când era deja aproape adolescent, fratele și sora lui fiind mai mari și provenind din prima căsătorie a tatălui său.

„Cu sora cea mică, cea cu care am crescut de când ne-am născut, trebuie să recunosc că ne mai și băteam, ne mai și certam, ca între frați așa. Cel mai aproape de mine sufletește o simt pe Tana, sora mea cea mare, sora din prima căsătorie a lui tata. Deși este plecată în America simt eu așa că între noi este o legătură mult mai specială și că ne înțelegem foarte bine”, a povestit artistul, pentru fanatik.ro.

În ceea ce privește relația lui Florin cu mama lui, acesta spune că totul s-a rezolvat, comunică normal, însă din moștenirea lăsată de tatăl său familiei, la el nu a ajuns nimic nici acum. Însă preferă să nu mai dea curs acestor lucruri și să își concentreze atenția asupra familiei și carierei sale de succes. Despre Liviu Vasilică, Florin a vorbit din suflet, spunând că are foarte multe amintiri plăcute alături de el.

„Amintiri frumoase sunt extrem de multe. Probabil cel mai important lucru este ceea ce m-a învățat el. M-a învățat treptat, fără să mă forțeze, să îmbrățișez o carieră artistică. M-a ținut lângă el astfel încât să deprind din dedesubturile acestei profesii, m-a format exact așa cum și-a dorit el încât să știu ce am de făcut după ce el nu va mai fi. Și iată că Grupul Teleormanul are în prezent 35 de ani de activitate atestată, dintre care 17 ani sub conducerea tatălui meu și 18 ani sub conducerea mea”, a mai declarat Florin Vasilică.

Florin Vasilică a avut o relație specială cu tatăl său

Muzicianul a învățat și cum să își câștige banii, pe primii făcându-i când era încă un copil de-o șchioapă, dar tot cu ajutorul regretatului său părinte.

„Cred că primii bani i-am câștigat când am început efectiv să particip la evenimente private cu tata sau spectacole cu buget, asta undeva prin clasa a 3-a. Nu mai știu pe ce i-am cheltuit pentru că oricum îi ceream și separat lui tata să-mi mai dea bani ca să-mi iau ceea ce-mi doream. La un moment dat am început ca, majoritatea banilor pe care-i făceam, să îi investesc în dispozitive pentru calculator și în sunet”, a continuat artistul, pentru sursa menționată mai sus.

Moartea tatălui său a fost, de departe, cel mai greu moment din viața lui Florin Vasilică, considerândul pe tatăl său cel mai mare sprijin, alături de care simțea că poate face orice își propune. De asemenea, s-a simțit foarte nedreptățit de familie, apropiați și chiar de colegii tatălui său, după trecerea acestuia în neființă.

„Pe lângă durerea enormă pe care am simțit-o știam și că îmi pierdusem cel mai mare sprijin pe care îl aveam. atunci când l-am pierdut pe tata am fost cel mai dezamăgit. Eram dat la o parte de peste tot din ceea ce reprezentase tata, eram scos din toate încasările pe care le genera tata în urmă drepturilor de autor deși eram moștenitor direct cu acte. Iar dorința lui înainte de a muri a fost cu totul alta și a exprimat-o în fața întregii familii, eram atacat direct de ansamblul lui. Eram, la 21 de ani, în fața unor lucruri pe care tata le anticipase cumva, dar nu cred că el și-a închipui vreodată că vor fi la un așa nivel de agresivitate. Dar am avut soția lângă mine și împreună am reușit să ne remontăm, să începem să supraviețuim 100% pe cont-propriu și să ne creștem copilul. M-am angajat la un ansamblu la Sibiu și mi-am luat viața în piept cu totul”, mărturisește, cu dezamăgire, Florin.

Cât privește problemele de sănătate avute în trecut, cântărețul de muzică populară spune că le ține sub control, făcându-și analize regulat pentru a găsi cea mai bună metodă de rezolvare.

 

Urmăriți Impact.ro și pe