Ce s-a ales de afacerile în care Cristina Bâtlan a investit la Imperiul Leilor: “Dintr-o singură companie am ridicat 5000 de euro dividente” EXCLUSIV VIDEO

Andreea Archip 26.09.2023, 15:00

Cristina Bâtlan este prezentă în platoul emisiunii Imperiul Leilor pentru al treilea sezon consecutiv. Alături de ceilalți lideri ai unor afaceri de succes, patroana Musette continuă să caute antreprenorii care merită să fie cunoscuți în domeniul lor și le oferă șansa de a face o schimbare reală.

Cristina Bâtlan, despre afacerile în care a investit la Imperiul Leilor

În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Cristina Bâtlan ne-a spus ce s-a întâmplat cu businessurile în care s-a implicat financiar de-a lungul celorlalte sezoane, dar și care sunt cele mai profitabile. Comportamentul ei din fața camerelor de filmat nu este diferit față de cel din viața de zi cu zi.

Cristina Bâtlan ne-a spus cum alege afacerile în care alege să se implice din punct de vedere financiar. O noua ediție Imperiul Leilor va fi difuzată în această seară de la ora 21.30 la Pro TV.

Cum reușiți să fiți o femeie de afaceri de succes într-o lume guvernată de bărbați?

Sunt antrenată, mă descurc, nu ați văzut și voi pe ecran ce fac acolo? Cert e că până la final, am făcut cele mai multe asocieri și cele mai mari investiții. Că s-au mai încurcat de mine unii Lei, cu unii am făcut alianțe, până la urmă totul a ieșit bine, ne-am despărțit prieteni, așa că am reușit. Nu a fost ușor, dar a mers.

Citește și Cine este bărbatul cu care Cristina Bâtlan s-a logodit în secret. „A fost foarte emoționant”

Cristina Bâtlan: “De data asta am căutat afaceri care într-adevăr au nevoie de acel suport uman nu numai material”

De-a lungul timpului, ați investit în foarte multe businessuri. Cum merg?

Cele în care am investit merg și sunt aproape de antreprenori, adică monitorizez foarte atent investițiile pe care le fac. Altele s-au pierdut pe drum în sensul în care nu și-au mai dorit participanții investiția pentru că au avut așa un succes după Imperiul Leilor, încât au zis: “Hai să ne mai chinuim puțin cum am făcut-o noi 5 ani și rămânem cu sută la sută din companie”, ceea ce e lăudabil.

Apreciez un om care înțelege că poate și singur. Alții au ajuns la bancă și li s-a părut că banca le oferă o soluție mai ieftină decât aceea cu un antreprenor, însă de data asta la Imperiu am căutat afaceri care într-adevăr au nevoie de suport, acel suport uman nu numai material.

Am evaluat foarte atent oamenii și cred că ideile în care am investit chiar au șanse să schimbe lumea, adică să fie schimbare de paradigmă: inovații cu adevărat valoroase nu doar pentru România, ci global. Dacă doar una din acele idei se concretizează, România va avea un loc important pe hartă.

Cristina Bâtlan: “Dintr-o singură companie pot să declar că am ridicat 5000 de euro dividente”

Dar profit a înregistrat vreo afacere? S-au întors bani la dumneavoastră?

Nu s-au întors banii la mine în buzunar, adică dividente mai puțin. Dintr-o singură companie pot să declar că am ridicat 5000 de euro dividente, deci foarte tare. Am investit 50.000 și am ridicat 5.000, însă afacerea este foarte profitabilă. Este ondulatorul de păr fără căldură, pentru care am creat și produse recurente.

Este în casele multor femei și foarte multe femei din România iubesc acest obiect, îl folosesc și într-adevăr le-a schimbat viața în bine. O altă afacere în care am investit împreună cu Wargha Enayati este fabrica de peleți de la Târgu Jiu care a primit deja echipamentul nou, o nouă fabrică la cheie, imensă, un mastodont, pentru care am construit și o hală nouă, astfel încât să devenim unul dintre producătorii importanți de peleți la nivel de țară, iar pentru acest business avem producția vândută în avans deja pe un an și jumatate. Deci e performant.

Citește și Veste dramatică pentru Cristina Bâtlan, de la „Imperiul Leilor”: cancer! A stat în comă 2 luni

Cristina Bâtlan: “Mi-am creat deja această flexibilitate de a înțelege proiecte într-un timp foarte scurt”

De la început v-ați simțit atât de bine în fața camerelor de luat vederi? Reușiți să fiți simpatică, să aveși simțul umorului.

Sunt un om deschis, nu umblu cu ascunzișuri și cred că asta îmi creează un avantaj. Această deschidere îmi poate crea și dezavantaje, pentru că cel care vorbește primul are șansa să greșească primul, doar că mi le asum. Recunosc atunci când greșesc și cred că asta îmi creează așa o dezinvoltură. În plus, lucrez deja de câțiva ani proiectul meu Chapters care dezvoltă antreprenoriatul feminin și creează conferințe în care întâlnesc sute de antreprenoare.

Acolo mi-am creat deja această flexibilitate de a înțelege proiecte într-un timp foarte scurt, de a mă duce direct la rană cu întrebările astfel încât să descopăr care e adevărata problemă pentru care un business nu funcționează sau funcționează defectuos. Așa că am căpătat antrenament.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți Impact.ro și pe