EXCLUSIV

Ce s-a aflat despre Eugen Cristea şi soţia lui, după ce au dat statul în judecată din cauza certificatului verde EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 06.11.2021, 15:03

Eugen Cristea şi Cristina Deleanu au dat statul în judecată din cauza certificatului verde. Cei doi actori nu au putut face vaccinul, fiindcă se confruntă cu anumite probleme de sănătate. Aceștia le-au cerut autorităților introducerea certificatului galben sau roşu pentru persoanele care nu pot face vaccinul împotriva Covid-19.

Eugen Cristea duce un stil de viață sănătos

Eugen Cristea, actorul care a cunoscut popularitatea, în urmă cu 20 de ani, cu emisiunea ”Feriți-vă de măgăruș!” (TVR 2), n-a strâns averi, ca alți colegi de breaslă. N-are vreo vilă semeață sau vreo mașină de lux la poartă. Locuiește într-un bloc vechi, construit în 1936, din București.

Însă, în acea garsonieră mică și cochetă, în care stau aliniate, cuminți, pe rafturi, zeci de obiecte, aduse din toate colțurile lumii, actorul Eugen Cristea și soția lui, Cristina Deleanu, și-au găsit liniștea sufletească și fericirea…

Eugen Cristea împlinește 70 de ani, peste câteva luni, dar continuă să rămână activ, în lumea artistică. Cât e ziua de lungă, este mai mult pe drumuri. Acum îl vedem la TVR 2, alături de colega și buna lui prietenă, Marina Almășan, ca peste câteva ore să urce pe scenă, în piese de teatru, sau își închiriază vocea în filme de desene animate.

Actorul este plin de energie, dar recunoaște că este foarte atent la sănătate, după accidentul vascular cerebral suferit în 2017:

”Cu sănătatea sunt bine, pentru că și eu și soția mea, Cristina, avem grijă și unul față de celălalt, și fiecare de el, îmi iau medicamentele.

Am o obsesie, în fiecare dimineață mă cântăresc, îmi iau glicemia și tensiunea. Îmi fac analizele totale, de două ori pe an, și merg foarte mult pe jos. Mi-am luat un ceas de mână care mă piuie sau trage de mine, ca să merg mai încet. Mă avertizează cu pulsul, somnul și cantitatea de stres”.

Actorul urmează întocmai sfaturile medicilor

Actorul urmează întocmai sfaturile medicilor, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate. Evită sarea și grăsimile:

”Am un anume regim, dar nu țin cure de slăbire, am cam exclus carnea, din alimentație, și untul. Însă, o dată la două luni, tot mânânc puțin unt pe o felie de pâine intermediară, peste care presar niște sare, e foarte bun. Am mese regulate și consum îndeosebi lactate, salate și foarte multe fructe”.

Eugen Cristea și Cristina Deleanu 2
Eugen Cristea și Cristina Deleanu

”Locuim într-o garsonieră, într-un bloc construit în 1936”

Eugen Cristea locuiește într-o garsonieră cochetă, din buricul Bucureștiului, în zona Universitate, și nu ar renunța la ea pentru nimic în lume, chiar dacă spațiul este foarte mic.

Actorul și soția lui, Cristina Deleanu, cunoscută din filmul ”Liceenii”, au găsit însă loc și pentru zecile de suveniruri aduse din toate colțurile lumii:

”Locuim într-o garsonieră, într-un bloc construit în 1936. Aș fi vrut să ne mutăm de aici, dar prietenii ne-au sfătuim să rămânem, căci este în centru, plus că întreținerea nu este mare, iar ziua suntem mai mult plecați. Mai era un gând să renunțăm la tot și să ne mutăm la țară, dar au crescut foarte mult prețurile caselor, sub 60.000 de euro nu cumperi ceva decent”.

Rețeta iubirii de 37 de ani: „Suntem și foarte buni prieteni”

Celebrul cuplu de actori a sărbătorit recent 37 de ani de iubire. Iar povestea de dragoste continuă…Secretul relației? Respect, romantism și prietenie:

”Foarte multe cupluri au divorțat, în pandemie, deși se lăfăiau în vile. Noi stăm într-o garsonieră și tot ne iubim.

Între noi este vorba despre o forță interioară, despre bucuria de a fi împreună, de a dialoga. Suntem și foarte buni prieteni, există dragoste, respect și putere de a-l înțelege pe cel de lângă tine. Sună puțin ciudat, dar am fost într-o colaborare permanentă.

Facem cumpărăturile numai împreună, avem grijă de curățenie, citim împreună, ne uităm la știri sau la filme, jucăm împreună”.

Eugen Cristea îi cumpără adesea flori: ”Sunt un romantic, dar mai mult mă bucur de bucuria ei”

Iată însă că banii, câștigurile lor din actorie, nu îi au pe toți la comun. Își împart însă cheltuielile casei, în așa fel încât să existe un echilibru:

”Eu mă ocup de ceea ce înseamnă lumină și gaze, iar ea, de întreținere, iar aprovizionarea e la comun, suntem 50-50% cu banii.

Ne oprim și ceva în buzunar pentru micile plăceri, pentru a ne putea face cadouri. Ea este înnebunită după flori, așa că la trei zile vin acasă cu un buchet. Avem și o florărie, în colțul străzii, de unde mergem să își aleagă și singură. Sunt un romantic, dar mai mult mă bucur de bucuria ei”.

Soții Eugen Cristea și Cristina Deleanu își închiriază vocile în filme de desene animate

Eugen Cristea și Cristina Deleanu au agenda plină. Sunt ba la teatru, pe scenă, ba la emisiuni tv, ori în studiourile de înregistrări, unde își închiriază vocile în filme de desene animate:

”Cristina a terminat, acum doi ani, un film, în care are rolul principal. Tot așteptăm premiera, era programată la începutul lunii, dar s-a amânat. Am făcut și niște reclame, iar amândoi scriem pentru site-ul Marinei Almășan. Cu Marina am continuat colaborarea de peste 20 de ani, la TVR, avem și niște înregistrări, pentru Moș Crăciun.

Eu și soția mea mai facem și dublaje, în filmele de desene animate sau în alte producții Disney. Am fost ba ursuleți, ba bufnițe. E plăcut, deși nu e ușor. Nu am stat deloc în toată perioada aceasta”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...