EXCLUSIV

Eugen Cristea, dezvăluiri despre relația de 37 de ani cu directoarea din ”Declarație de dragoste”: ”Secretul unei căsnicii de durată este respectul”

Dorina Alexandrescu 21.04.2021, 21:34

Actorul Eugen Cristea, devenit celebru cu rolul din ”Feriți-vă de Măgăruș” (TVR), ne-a oferit un interviu de suflet, în care ne-a povestit cu emoție, dar și cu umor, despre debutul poveștii de dragoste cu cea care avea să-i devină soție, actrița Cristina Deleanu, fostă directoare în pelicula de succes ”Declarație de dragoste”.

”Secretul unei relații de durată este respectul. Între noi este o diferență de 11 ani”

Eugen Cristea a împlinit 69 de ani, pe 18 aprilie, iar soția lui, actrița Cristina Deleanu, este cu 11 ani mai mare decât el. În ciuda diferenței de vârstă, au o căsnicie fericită și se iubesc ca-n prima zi. Sunt împreună de 37 de ani și împlinesc anul acesta 20 de ani de când și-au oficializat povestea de dragoste. Îndrăgitul actor ne-a povestit despre relația lor, de invidiat:

”Secretul unei relații de durată este respectul. Între noi este o diferență de 11 ani. Povestea cu vârsta nu are nicio legătură. Nu contează. Au trecut 37 de ani de când suntem împreună. Sincer să fiu, stau și mă gândesc, nu-mi vine să cred că au trecut atâția ani. O viață de om. Sper să mai fie. Eu, care sunt așa mai… (și chiar nu glumesc), mai premonitoriu… Deocamdată, la mine, trebuie să mă mai gândesc ce arată semnele, dar ea se duce, oricum, la 95 de ani. Și nu am înnebunit, vorbesc serios”, ne-a spus actorul.

S-au căsătorit acum 20 de ani, la Breaza

Eugen Cristea a mai adăugat: ”Ne-am oficializat relația în urmă cu 20 de ani. Am fost la un preot, la Breaza. Am făcut și cununia religioasă, la Biserica Sf. Nicolae, din Breaza. Slujba a fost foarte frumoasă. Biserica este spre ieșire, cum mergi spre Sinaia, pe partea stângă. Este frumoasă, îngrijită. Am făcut de multe ori Paștele aici. Nașii sunt buni prieteni de-ai noștri, care sunt de o vârstă cu mine. Sunt foarte drăguți. Iar cu nașul ne cunoșteam din 1996. A ajutat-o pe Cristina, a sponsorizat-o la caseta pe care a lansat-o cu versurile populare”. Eugen Cristea și-a amintit, cu nostalgie, de ziua căsătoriei:

”Și locul în care ne-am căsătorit are o poveste, clădirea, primăria…Mama Cristinei a fost farmacistă în Breaza, la o farmacie care se afla exact pe locul în care noi ne-am căsătorit, în 2001. Ideea este că, în locul în care azi este primăria, a fost farmacia ”, ne-a mai dezvăluit Eugen Cristea.

Eugen Cristea, dezvăluiri despre relația de 37 de ani
Eugen Cristea și Cristina Deleanu

Cristina Deleanu a filmat în pandemie pentru trei reclame și un film american

Pe perioada pandemiei, cei doi actori nu au stat degeaba. Cristina Deleanu și Eugen Cristea fiind implicați în mai multe proiecte: ”Vă mărturisesc, cu drag, că soția mea este pe primul loc. A realizat trei reclame, în această perioadă și un lung metraj cu o regizoare din America. A avut un rol mic, dar ideea este că a avut ceva de făcut. Am mai filmat amândoi după o piesă a unui prieten într-un studio, dotat cu de toate. Vrem să îi facem o surpriză. Și mai trebuie filmată o secvență, neapărat într-o livadă, mai așteptăm puțin. Eu mai colaborez de ceva vreme cu Marina Almășan, cu articolașe pentru site. O să doresc la un moment dat să fac și o carte cu aceste articole. Iar de 6 ani colaborez cu revista Rebus Bis, unde am portrete d-ale colegilor mei, tineri și în vârstă. Sper ca lumea să se mai întoarcă și spre poezie, dragostea mea și a Cristinei. Noi nu am stat o clipă, măcar să ne menținem întregi la cap”, adaugă Eugen Cristea.

Nu au copii, dar cățelușul Yummy le aduce multă bucurie: ”Cu ajutorul lui Dumnezeu face 15 ani, în luna august. Îl îngrijim exact ca pe un bibelou. Am refuzat să-i facem operație, îi dăm tratament, care costă între 1.500 și 2.000 de lei pe lună. Dar am zis să-i mai prelungim viața, cu doi ani, și uite că de atunci a intrat în al treilea an. Este vesel și ne face fericiți. Ne înconjoară cu dragostea lui. A albit ca stăpânul, dar e bun de terapie”, ni s-a mai confesat Eugen Cristea. De Paște, sunt invitați la masa unor buni prieteni, dar nu vor mai pleca din București: ”Noi am fost într-un ”post continuu”, fără exagerări. Trebuie să fim moderați în toate. Ne-am făcut acum trei săptămâni analizele. Iar testele pentru Covid-19 le-am tot făcut la filmări. Acum umblu cu sticla de parfum după mine, ca să văd dacă mai am miros, dacă nu m-am îmbolnăvit de Covid-19”.

Urmăriți Impact.ro și pe