Ce rute alternative au șoferii blocați în trafic pe DN1. Cum pot evita aglomerația de pe Valea Prahovei după minivacanța de 1 decembrie

Andrei Simion 04.12.2022, 16:14
Ce rute alternative au șoferii blocați în trafic pe DN1. Cum pot evita aglomerația de pe Valea Prahovei după minivacanța de 1 decembrie

Autoritățile au anunțat ce rute alternative au șoferii blocați în trafic pe DN1. Iată cum pot conducătorii auto să evite aglomerația de pe Valea Prahovei după minivacanța de 1 decembrie, Ziua Națională a României.

Rute alternative pentru șoferii blocați pe DN1

Potrivit Centrului Infotrafic, traficul este aglomerat, duminică, pe sensul de coborâre al DN 1 Bucureşti – Braşov, între stațiunile Predeal și Bușteni. Autoritățile le-au recomandat șoferilor rute alternative.

De asemenea, Centrul Infotrafic a precizat că traficul este intens pe DN 73A, dinspre Pârâul Rece spre intersecţia cu DN 1.

„Pentru DN 1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti, pot fi folosite următoarele rute alternative: DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – A3 – Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 – Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte; și DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti”, a transmis Centrul Infotrafic.

Semnalul de alarma tras de politistii rutieri
Politisti rutieri. Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Polițiștii, recomandări pentru șoferi

Centrul Infotrafic a mai transmis că polițiștii acționează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic”, au transmis polițiștii.

Avertisment pentru șoferi

Mai mult, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Brașov, Bistrița – Năsăud și Sibiu se circulă în condițiile unui carosabil umed, fiind semnalate precipitații mixte, care local pot favoriza depunerea de polei.

Polițiștii le-au recomandat șoferilor, în aceste condiții, să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, precum și să reducă pe cât posibil viteza de deplasare.

O altă recomandare a polițiștilor rutieri pentru șoferi este să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol. Alte recomandări sunt: să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; precum și să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe