Semnalul de alarmă tras de polițiștii rutieri. Ce obicei ilegal au observat tot mai des la șoferii români. Bilanțul autorităților ridică îngrijorări

Ana Anitoiu 30.08.2022, 20:25
Semnalul de alarmă tras de polițiștii rutieri. Ce obicei ilegal au observat tot mai des la șoferii români. Bilanțul autorităților ridică îngrijorări

Polițiștii rutieri au tras un semnal de alarmă, după ce au observat tot mai des un obicei ilegal al șoferilor români. Bilanțul acestor cazuri, ce a fost înregistrat în luna iulie, ridică îngrijorări. A fost marcată o premieră în țară.

Polițiștii rutieri, semnal de alarmă

Polițiștii rutieri au prins, pentru prima dată în țară, mai mulți șoferi drogați la volan față de cei băuți. Au fost deschise peste 70 de dosare penale în luna iulie pentru conducătorii auto care s-au urcat la volan, deși erau sub influența substanțelor interzise, spre deosebire de 60 de dosare pentru șoferii băuți.

Oamenii legii au atras atenția, astfel, că trendul șoferilor care conduc drogați este în creștere. În ultimii doi ani, numărul lor a crescut aproape de două ori.

Semnalul de alarma tras de politistii rutieri. Ce obicei ilegal au observat tot mai des la soferii romani
Politist rutier. Foto: Inquam Photos / George Calin

„Au fost constatate 1.166 de infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive. Dintre acestea, 966 de infracțiuni au fost constatate de către brigada rutieră, 199 de către secțiile de poliție, una de către serviciul de poliție pentru Centrul Vechi.

Ce pot să vă spun, că la acest moment, constatările făcute de colegii mei cu ocazia acțiunii lor de depistare în trafic a persoanelor consumatoare, am ajuns să constatăm că persoanele depistate sub influența drogurilor au depășit persoanele care au fost depistate cu consumul de alcool”, a spus directorul general al Poliției Capitalei, Bogdan Berechet.

Greșeala pentru care șoferii români ar putea rămâne fără permis, 24 de ore

Recent, Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol a propus ca șoferii din România să poată rămâne fără permis timp de o zi, în cazul în care nu pot fi testați pentru alcool sau droguri, indiferent că este vorba despre motive medicale sau refuzul efectuării testului.

Potrivit Sindicatului Europol, este importantă aplicarea aceste măsuri în țară, pentru că foarte mulți șoferi din România nu respectă regulile de circulație rutieră. Proiectul a fost publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne și se află în transparență decizională.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...