Ce restricţii ar putea fi impuse pentru românii nevaccinaţi. Alexandru Rafila a explicat clar

Nicu Stan, Anca Lupescu 26.07.2021, 11:55
Ce restricţii ar putea fi impuse pentru românii nevaccinaţi. Alexandru Rafila a explicat clar

Ce restricţii ar putea fi impuse pentru românii nevaccinaţi. Alexandru Rafila a explicat clar ce urmează să se întâmple cu cei care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului. Astfel reprezentantul în România al OMS, deputatul PSD Alexandru Rafila, se arată în dezcord cu cele ce ar urma să se întâmple.

Alexandru Rafila, dezvăluiri despre persoanele nevaccinate. Ce vrea să facă Guvernul

Ce restricţii ar putea fi impuse pentru românii nevaccinaţi. Alexandru Rafila a explicat clar. Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit  despre campania de vaccinare, precum și despre posibilele restricții care ar putea fi impuse în România pentru românii nevaccinați.

Celebrul medic se arată total revoltat în privința deciziilor care ar putea fi luate de către Guvernul Cîțu. Profesorul Alexandru Rafila a adus în acest sens mai multe argumente.

Cheia scaparii de pandemie, vaccinarea
Cheia scaparii de pandemie, vaccinarea

România nu trebuie să copieze alte țări

Alexandru Rafila a mărturisit că România nu ar trebui să preia exemplul țărilor care au privilegiat în totoalitate drepturile celor nevaccinați.

Profesorul Alexandru Rafila a precizat că nu avem foarte multe soluții diferite față de cele utilizate în alte țări din Uniunea Europeană pentru că noi suntem membri ai Uniunii Europene.

Beneficiul principal al vaccinării

“Cazurile grave, spitalizarea și decesele sunt evitate la persoanele care sunt vaccinate. Atunci în mod evident vaccinarea este răspunsul. Din păcate, noi avem o acoperire vaccinare redusă și chiar dacă am corobora acoperirea vaccinală cu persoane care s-au imunizat prin trecerea prin boală cu siguranță că nu depășim 50% față de alte țări care au răspuns imun generat de boală și de vaccinare mult mai mare”, a mărturisit medicul Alexandru Rafila.

Vaccinarea este singura soluție optimă, asta reiese din spusele medicului, însă Alexandru Rafila nu dorește discriminarea românilor pe baza vaccinului anti-covid. În plus, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat constant că nu trebuie să se facă discriminare între cei vaccinaţi şi nevaccinați.

Campanie corectă de informare

De asemenea, Alexandru Rafila susține cu tărie această idee, argumentând că trebuie să se facă o campanie de informare țintită pentru fiecare categorie socială, astfel vaccinarea poate fi posibilă într-un timp și număr record. În plus, Alexandru Rafila este de părere că nu se poate compensa incapacitatea guvernului de a face campanie de informare cu măsurile discriminatorii.

Astfel, acesta sugerează că ar trebui să existe și o campanie de informare foarte clară pentru turiști atât pentru adulți și mai ales pentru copii. Astfel, trebuie explicate lucrurile mult mai bine, astfel încât oamenii să nu intre într-o situație limită și să fie obligați.

Dicriminarea trebuie evitată

”Trebuie să evităm să discriminăm oamenii pe baza vaccinării pentru că vaccinarea trebuie să fie voluntară, oamenii trebuie să înțeleagă utilitatea vaccinării.

Mie mi se pare că a împărți lumea în vaccinaţi şi nevaccinați nu este un lucru bun pentru că generează frustrări, inechități și discriminarea să știți că nu este încurajată.

Nu poţi să compensezi incapacitatea Guvernului de a face campanie de informare de bună calitate cu masuri punitive”, a mai declarat reprezentantul OMS al României.

Urmăriți Impact.ro și pe