Ce proiecte au fost prezentate la Imperiul Leilor, sezonul 2. Cine sunt antreprenorii pe care „leii“ s-au luptat în oferte

Emanuela Pană 13.02.2021, 11:27

Noul sezon „Imperiul Leilor“ a început! Emisiunea difuzată pe Pro TV se adresează tinerilor îndrăzneți care au o idee de afaceri, însă nu dețin fonduri suficiente pentru a o pune pe picioare. Pe cale de consecință, sunt în căutarea unui partener pentru afacerea lor. Cinci investitori puternici intră în „Imperiu“ pentru a susține cele mai bune idei și business-uri care au nevoie de finanțare, dar și pentru a inspira. Cine sunt antreprenorii pe care „leii“ s-au luptat în oferte, aflați în cele ce urmează.

Ce proiecte au fost prezentate la Imperiul Leilor, sezonul 2

Cine a avut o idee de afaceri și a reușit să o pună în practică știe cât de greu poate fi începutul. La fel, cine a pornit pe acest drum știe și cât de mult contează o mână de ajutor. Așa că, televiziunea oferă o șansă numită „Imperiul Leilor“ pentru orice tânăr antreprenor. Prin intermediul acestei emisiuni, tinerii care îndrăznesc să viseze că într-o zi nu foarte îndepărtată vor conduce o afacere de succes sunt ajutați și finanțați de oameni de afaceri cunoscuți.

În schimb, ei trebuie să vină în emisiune cu o ideea clară, concretă de finanțare și să încerce să convingă unul sau mai mulți potențiali investitori să aloce suma solicitată pentru proiectului lor. Deoarece trebuie să prezinte planuri și cifre de afaceri bine documentate, dar și să răspundă cu tact și prezență de spirit la toate întrebările acestora, misiunea lor nu este deloc ușoară.

Pentru „lei“, afacerile nu înseamnă doar bani, ci emoție, speranță, spectacol și umor. Pe scurt, înseamnă viață. Au multă experiență, răbdare, fler și mult suflet, alături de mulți bani de investit, dar doar în proiectele care merită.

În prima ediție, Dan Șucu, Cristina Bâtlan, Mohammad Murad, Bogdan Micu și Dragoș Petrescu au făcut cunoștință cu primii tineri dornici să intre în lumea afacerilor, care au venit cu idei menite să ne îmbunătățească viața de zi cu zi, cu produse și servicii inovative, business-uri care salvează mii de vieți, dar și cu planuri de finanțare nerealiste.

Citește și: Cum a reușit Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor să transforme o afacere cu pantofi la un super-business românesc de 16 milioane de euro

Cine sunt antreprenorii pe care „leii“ s-au luptat în oferte

Unul dintre concurenți a cerut o investiție pentru ideea sa, promițându-le „leilor“ un profit care nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea.

A început sezonul 2 al emisiunii Imperiul Leilor
A început sezonul 2 al emisiunii Imperiul Leilor

Din ce am înțeles în clipa de față, există o marjă foarte bună de profit, dar acest lucru nu este deloc dovedit. Este doar afirmat! Nu am cum să verific dacă lucrurile astea sunt reale sau nu!“, i-a spus Dan Șucu în mijlocul negocierii.

Poveștile celor care speră să își îndeplinească visul i-au trecut pe „lei“ print-un carusel de emoții, iar unul dintre cei cinci investitori a fost impresionat chiar până la lacrimi de dorința de dezvoltare a unui concurent cu o afacere din domeniul medical.

Povestea ta mi-a stârnit niște amintiri destul de grele. Înainte de pandemie, am cumpărat câteva măști cu intenția de a-i ajuta pe cei care au nevoie. Una dintre întâlniri a fost cu cei de la Ambulanță. Oamenii de acolo plângeau, se simțeau părăsiți de țară și de noi… aveau o mască la două persoane. Situația asta era în tot orașul, nu numai la Ambulanță!“, a mărturisit, vizibil emoționat, omul de afaceri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...