Ce primire i s-a organizat Ancuței Bondar în satul natal. Surpriza de care a avut parte campioana olimpică de la canotaj

Andrei Cezar 03.08.2021, 13:30

Ancuța Bodnar (22 de ani) și Simona Radiș (22 de ani) au câștigat, miercuri, medalia de aur la proba de dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Canotoarele române au reușit cel mai bun timp al acestei probe la Olimpiadă: 6 minute 41 de secunde și 3 sutimi.

Ce primire i s-a organizat Ancuței Bondar în satul natal

La întoarcerea în satul natal – Vatra Moldoviței – după cucerirea medaliei de aur la Tokyo, Ancuța Bodnar a avut parte de o petrecere surpriză. Familia și prietenii au primit-o așa cum se cuvine pe sportiva de 22 de ani, organizându-i o ceremonie emoționantă.

Ancuța Bodnar a coborât din mașina care a adus-o la poarta casei părintești cu medalia de aur la gât, direct pe covorul roșu. A fost întâmpinată pe acordurile melodiei ”We are the Champions”, ale celebrei formații Queen. A defilat precum un adevărat star de la Hollywood până în fața casei, acolo unde a fost primită de familie și apropiați cu buchete flori, felicitări și un tort special.

Emoționată din cale afară, Ancuța abia aștepta să își strângă în brațe părinții: „Stați să vă îmbrățișez pe toți. Astea-s lacrimi de bucurie!”, le-a spus tânăra sportivă, potrivit stirisuceava.net.

După ce a fost felicitată de fiecare persoană prezentă, s-au așezat cu toții la masă. Spre bucuria campioanei, mama ei a așteptat-o cu bucate tradiționale din Bucovina.

Tatăl canotoarei a povestit prin ce emoții a trecut când și-a urmărit fiica luptându-se pentru medalia de aur.

„N-am stat jos o secundă. Am urmărit toată cursa în picioare gesticulând, ţipând. Vă spun sincer, când au pus camerele pe ale noastre la start, a fost o clipă care i-a captat privirea fecioarei mele şi atunci am trăit cu senzaţia că se uita la mine. I-am strigat cât am putut de tare: «Aurul, Ancuţa, aurul!». Tremuram tot. N-am avut în viaţa mea atâtea emoţii”, spune Nichifor Bodnar, tatăl noii vedete a canotajului românesc, pentru gsp.ro.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au fost primele sportive din delegația României la Tokyo care au obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice.

Ce primire i s-a organizat Ancutei Bondar in satul natal. Surpriza de care a avut parte
Ce primire i s-a organizat Ancutei Bondar in satul natal. Surpriza de care a avut parte

Ancuța Bodnar, la un pas să renunțe la sportul de performanță din cauza antrenorilor

Însă de multe ori performanțele extraordinare ale sportivilor ascund în spate povești de viață cutremurătoare. Ancuța Bodnar a fost nevoită să depășească umilințele foștilor ei antrenori și să continue să lupte pentru visul său.

Nu a fost ușor să depășească acele momente și de multe ori s-a gândit să renunțe. Însă o poveste de dragoste între ea și un canotor – Mihăiță Țigănescu, medaliat cu argint la Tokyo – și insitența unei antrenoare de-ale sale au făcut ca tânăra campioană a României să meargă în continuare pe drumul său, în ciuda tuturor impedimentelor.

În 2015, când am fost coordonator al lotului feminin de junioare, a fost primul moment în care cele două, Ancuța și Simona, au fost alese, din 25 de fete, să alcătuiască această echipă.

Au urmat ani în care au promovat la Tineret sub oblăduirea lui Mircea Roman, iar Ancuța a stat pe la colțuri, pentru că i se spunea că rupe bărcile, adică nu e bună. Norocul ei a fost că era îndrăgostită de un sportiv din lot, Mihaiță Țigănescu, care trage în barca de 4 rame, și am stăruit cu copilul ăsta să o facem să nu renunțe. Și iacă, acum este deasupra lumii.

Această fetiță a crescut lângă cele două campioane mondiale la junioare, Logofătu și Pașcanu, fiind mai mică decât ele cu un an. A muncit de rupea halterele. Atunci când avea verificări la argometru, pe 2.000 de metri, ultimii 500 de metri închidea ochii ca să nu-i iasă din cap, atât de dăruită era.”, a povestit recent Mariana Lupou, antrenoarea cu care a lucrat Ancuța Bodnar.

Urmăriți Impact.ro și pe