Ce poți face cu resturile de mâncare de la Paște. Idei de rețete delicioase

Cazacu Alexandru 17.04.2023, 15:00
Ce poți face cu resturile de mâncare de la Paște. Idei de rețete delicioase

Gospodinele din România nu se joacă atunci când vine vorba de masa de Paște și gătesc fel și fel de preparate. Fiind prea multă mâncare, de multe ori se întâmplă să rămână și după sărbătorile pascale. În acest articol vei afla ce poți face cu resturile de mâncare de la Paște. Iată câteva idei de rețete rapide și delicioase.

Ce poți face cu resturile de mâncare de la Paște. Idei de rețete delicioase și ușor de făcut

Dacă ai rămas cu multă mâncare după Paște, află că există nenumărate moduri în care o poți utiliza astfel încât să nu se irosească. De exemplu, poți face pachete pe care să le împarți celor nevoiași.

De asemenea, Dacă nu ai timp să gătești și să consumi toate resturile imediat, poți să le congelezi. Pune porțiile de mâncare în recipiente sigilate și lasă-le în congelator pentru ale consuma mai târziu.

Poți refolosi resturile de mâncare de la Paște și pentru a prepara unele rețete. Carnea poate fi folosită la sandvișuri, salate sau chiar ciorbe și supe. Legumele, brânzeturile și mezelurile pot fi reutilizate în diverse mâncăruri. De exemplu, le poți folosi cu succes la prepararea unei pizza sau a unei omlete.

Rețete în care poți folosi resturile de mâncare de la Paște

După cum vă spuneam, există nenumărate opțiuni pentru a folosi mâncarea rămasă de la sărbătorile pascale. Dacă nu ai cui să le oferi, poți să donezi preparatele rămase unei organizații care ajută persoanele sărace. În multe orașe din țară există organizații care colectează mâncarea și o distribuie celor care au nevoie de ea.

Dacă nici această opțiune nu este potrivită pentru tine, atunci iată câteva de idei de rețete în care poți folosi resturile de mâncare de la Paște.

Mâncare de miel cu curry

Ingrediente:

  • 2 cepe tocate julien
  • 2 căței mari de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir decojit și tocat
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pastă de curry
  • 400 g roșii tocate
  • 1 ardei iute roșu tăiat fâșii
  • 1 baton de scorțișoară
  • 200 ml supă
  • 500 – 700 g friptură de miel (tăiată în bucăți mari)
  • coriandru
  • orez basmati fiert, pâine și iaurt grecesc pentru servit.

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie puneți ceapa, usturoiul, ghimbirul și 200 ml apă. Apoi, mixați bine toate ingredientele până obțineți o pastă omogenă.

Încălziți uleiul într-o tigaie și căliți amestecul de ceapă timp de 10-15 minute sau până când tot lichidul a fost absorbit și ceapa începe să devină aurie. Adăugați pasta de curry și căliți încă 1 minut. Punem în cratiță roșiile tocate, scorțișoara și ardeiul iute. Turnați supa și aduceți torul la punctul de fierbere. Adăugați bucățile de friptură, acoperiți cratița cu capac și lăsați totul să fiarbă 1 oră la foc mic.

Ce poți să faci cu resturile de mâncare de la Paște
Ce poți face cu resturile de mâncare de la Paște

Ce poți să faci cu resturile de mâncare de la Paște – Sandvișuri cu carne de miel

Dacă ți-a rămas friptură de miel (sau de porc) o poți folosi la prepararea unor sandvișuri delicioase. Mai întâi, scurge bine carnea de surplusul de sos. Taie apoi chiflele (pot fi folosite și felii de pâine), unge-le cu puțin unt și apucă-te de asamblat sandvișurile. În acestea puteți și alte alimente rămase de la Paște, cum ar fi cașcaval, salată, roșii, castraveți murați etc.

Salată cu ouă rămase de la Paște

Dacă ai mai multe legume și ouă, poți face o salată delicioasă de primăvară. În aceasta poți pune diverse legume (castraveți, roșii, ardei, salată verde, măsline, ceapă verde etc.), iar apoi o poți orna cu ouă tăiate cuburi. Totuși, nu uita să adaugi și puțin ulei de măsline sau un sos de salată.

Ce poți să faci cu resturile de mâncare de la Paște – lasagna sau pizza

Nu de puține ori, printre alimentele rămase de la Paște se află și mezeluri, brânzeturi și legume. Dacă ai și suc de roșii prin frigider, mai bine, pentru că poți face o lasagna sau o pizza. Pentru lasagna trebuie să adaugi un strat de paste, unul de suc de roșii, apoi carne și brânză, după care se coace la cuptor până când este gata.

Omletă

Dacă ți-au rămas mezeluri, carne de miel, cașcaval și legume, înseamnă că poți face o omletă demnă de un adevărat maestru în arta culinară.

Nu trebuie decât să bați câteva ouă cu sare și să le pui într-o tigaie încinsă, care a fost unsă cu puțin ulei. Pune deasupra bucăți de carne, cașcaval și legume, condimentează cu piper, acoperă tigaia și lasă omleta să se coacă timp de câteva minute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...