Cum prepari ciorba de miel ca la mama acasă. Trucuri secrete pentru cea mai delicioasă rețetă de Paște

Elena Cislaru 06.04.2023, 14:57
Cum prepari ciorba de miel ca la mama acasă. Trucuri secrete pentru cea mai delicioasă rețetă de Paște

A mai rămas puțin peste o săptămână până la sărbătoarea Paștelui, iar gospodinele caută cele mai bune rețete pentru masa de sărbătoare, în care carnea de miel să ocupe un loc principal. Deși prețurile sunt cam piperate, parcă nu ne-am îndura ca de pe masa de Paște să lipsească tradiționala friptură sau ciorbă de miel.

Ce trebuie să știi atunci când prepari ciorba de miel

Masa de Paște este adesea asociată cu friptura de miel. De la tocănițe, ciulama sau ciorbe, carnea de miel este un ingredient versatil care poate satisface toate preferințele culinare. Însă aceste preparate pot da bătăi de cap gospodinelor dacă nu sunt pregătite așa cum trebuie. Iată câteva trucuri la care trebuie să fii atentă atunci când gătești această rețetă.

Cum trebuie sa arate masa de Paste in opinia nutritionistului Florin Balanica

Reguli de aur pentru o rețetă delicioasă

Fiecare rețetă are trucurile ei, pe care rareori le găsim în cărțile de bucate sau site-urile de profil înainte de a începe să gătim. Un truc important atunci când prepari ciorba de miel este îndepărtarea spumei care se formează în timp ce fierbe carnea. Dacă rămâne în ciorbă, această spumă va da un aspect tulbure, care cu siguranță nu va arăta bine pe masa festivă.

Citește și Regula de aur pe care Carmen Brumă o respectă la masa de Paște. Așa se păstrează în formă chiar dacă își face toate poftele

Un alt sfat important pe care gospodinele trebuie să-l știe este că apa nu trebuie să clocotescă. Este importat de știut acest aspect, deoarece carnea va deveni prea moale și s-ar putea desprinde de pe os.

Pregătirea unei ciorbe de miel poate fi o provocare, dar cu puțină răbdare și atenție la detalii, poți obține un preparat delicios pentru masa de Paște.

Urmăriți Impact.ro și pe