Ce poți face cu ouăle rămase de la masa de Paște. Trei idei de rețete de la Horia Vârlan

Ana-Maria Tudor 19.04.2023, 19:02
Ce poți face cu ouăle rămase de la masa de Paște. Trei idei de rețete de la Horia Vârlan

Gospodinele depun toate eforturile pentru a organiza o masă cât mai bogată de sărbători. În fiecare an, oamenii au tendința să exagereze atât cu mâncarea, băutura, cât și cu shopping-ul. Multe alimente și preparate ajung în coșul de gunoi la doar câteva zile după sărbători.

Gazdele au tendința de a pune la dispoziția invitaților totul și se pregătesc cât mai bine cu putință cu diverse preparate tradiționale pentru a mulțumi fiecare invitat. Celebrul bucătar Horia Vârlan pune la dispoziția publicului câteva idei de rețete simple pentru a limita risipa alimentară.

În ce mod putem consuma ouăle rămase de la Paște?

Pregătirile pentru masa de Paște încep chiar din Joia Mare, când creștinii vopsesc ouă, iar de cele mai multe ori acestea nu sunt consumate, fiind lăsate deoparte în detrimentul altor bunătăți. Horia Vârlan vine în ajutorul pasionaților de bucătărie cu câteva idei.

Prima rețetă a celebrului bucătar ne scapă de o parte din ouăle rămase. Acestea se curăță de coajă, apoi se taie în jumătăți pentru a scoate gălbenușul. Facem o maioneză din acestea și adăugăm puțină șuncă, iar astfel sunt gata ouăle umplute.

Pentru a realiza cea de-a două rețetă, se toacă ouăle și se amestecă cu un orez deja făcut, se adaugă ouă crude și formăm niște chiftele de orez cu ouă.

Cea de-a treia rețetă este reprezentată de un pilaf cu boia și sos de roșii. Pentru a o realiza, este nevoie să facem un pilaf de orez, în care să introducem bucățile de ouă și să adăugăm sucul de roșii și boia dulce.

În ce zi se vopsesc ouăle de Paște

Creativitate și sănătate

Organismul resimte de cele mai multe ori schimbările drastice din timpul sărbătorilor, iar ingerarea alimentelor nepotrivite în cantități mari cauzează de cele mai multe ori stări de disconfort. Cum după masa românului nu poate să lipsească nimic, resturile de carne pot fi transformate în salate și sandwich-uri sănătoase, iar legumele și fructele pot fi folosite în smoothie-uri sau în piureuri.

Urmăriți Impact.ro și pe