Ce poți face cu apa de ploaie. Metoda asta e folosită de sute de ani

Badea Violeta 02.09.2021, 15:54
Ce poți face cu apa de ploaie. Metoda asta e folosită de sute de ani

Cu siguranță ai auzit de la părinții sau bunicii tăi că apa de ploaie are o multitudine de beneficii. Se spune că este ideală pentru îngrijirea pielii, dar și pentru anumite treburi casnice. Iată ce poți face cu apa de ploaie!

La ce poți folosi apa de ploaie

Pe vremuri, bunicii noștri obișnuiau să colecteze apa de ploaie în mai multe găleți sau butoaie și să o utilizeze pentru diverse treburi prin gospodărie. Cum reușeau să o strângă? Ei bine, apa de ploaie se strânge cel mai ușor de pe acoperiș. Este recomandat ca primii litri să fie aruncați, pentru o puritate mai mare. Iată la ce poate fi folosită apa de ploaie:

Cum colectezi apa de ploaie
Cum colectezi apa de ploaie
  • Spală rufele cu apă de ploaie

Apa de ploaie este ideală pentru a spăla rufele. Avantajul este că vorbim de o apă pură, fără duritate sau săruri și nu este nevoie decât de o cantitate foarte mică de detergent. Mai mult decât atât, instalațiile nu vor avea de suferit, deoarece apa de ploaie nu conține calcar.

  • Udă grădina cu apă de ploaie

Apa de ploaie este ideală pentru grădină. Apa de ploaie are capacitatea de a ajuta plantele tale preferate să revină la viață, să capete culori vii și să crească sănătos. De asemenea, apa de ploaie previne eroziunea solului.

Apa de ploaie nu conține săruri minerale, compuși anorganici sau poluanți, așa că florile tale vor avea o viață mai lungă. Menționăm că aceasta se poate colecta în cantități mai mari, fiindcă se poate folosi și păstra pentru o perioadă mai îndelungată.

  • Spală vasele cu apă de ploaie

Apa de ploaie este perfectă și pentru spălat vase. Așa cum spuneam și mai sus, aceasta nu conține calcar și este ideală pentru treburile casnice. Apa de ploaie te poate ajuta și atunci când vrei să-ți calci hainele, fiindcă este ideală pentru fierul de călcat cu aburi.

  • Spală-te pe păr și pe piele cu apă de ploaie

Poate cel mai cunoscut și important truc al apei de ploaie este acela că ajută la curățarea pielii, fără să existe riscul de a produce iritații. Așa cum știm, apa de la robinet conține foarte mult calcar și minerale, iar acest lucru distruge pielea și o îmbătrânește.

La fel se întâmplă și cu părul. Data viitoare încearcă să folosești apă de ploaie și vei observa efectele miraculoase pe care le are. Părul tău va deveni mai moale, mai mătăsos și va prinde mai mult volum. De asemenea,apa de ploaie este recomandată persoanele care au părul gras, fiindcă aceasta ajută la îndepărtarea excesului de sebum din scalp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...