Ce poate să pățească Messi după ce a fost infectat cu COVID. Ipoteza surprinzătoare a medicilor

Andrei Cezar 03.01.2022, 13:07
Ce poate să pățească Messi după ce a fost infectat cu COVID. Ipoteza surprinzătoare a medicilor

Anunțul-șoc al începutului de an: Lionel Messi a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Starul lui PSG se află în autoizolare în Argentina, acolo unde și-a petrecut sărbătorile, potrivit unui comunicat al clubului parizian.

„Decarul” brazilian s-a distrat de minune în această vacanță alături de soția sa și cei trei copii ai lor. Messi și Antonela Roccuzzo au cântat și au dansat pe acordurile unei cunoscute melodii argentiniene, iar imaginile au devenit rapid virale, în special pentru că fotbalistul sud-american nu iese des în public în astfel de ipostaze.

Lionel Messi are Covid. S-a îmbolnăvit la câteva zile după imaginile virale de pe internet

Potrivit unui comunuicat emis de clubul Paris Saint-Germain, patru jucători din lotul lui Pochettino au fost testați pozitiv înainte de reluarea pregătirilor, printre ei numărându-se și Lionel Messi. Ceilalți trei sunt Juan Bernat, Sergio Rico și francezul Nathan Bitumazala.

Conform oficialilor parizieni, fotbaliștii se află în autoizolare și respectă un protocol sanitar adaptat. Atât Messi, cât şi ceilalţi coechipieri infectaţi se simt bine.

Pentru PSG veștile sunt cum nu se puteau mai proaste, având în vedere că se apropie derby-ul cu Lyon. În mod normal, Messi ar trebui să lipsească de pe teren în următoarele două meciuri din campionat, însă atacantul argentinian este asimtomatic, iar medicii iau în calcul și varianta unui test fals pozitiv.

Astfel, Messi va fi supus unui alt test şi, în cazul în care rezultatul va fi negativ, el va putea reveni la Paris.

Parizienii joacă astăzi în Cupa Franței cu Vannes, echipă de Liga a 4-a, apoi vor face deplasarea la marea rivală, duminică, 9 ianuarie.

Sezon ratat al lui Messi la PSG

Deși a câștigat recent al șaptelea Balon de Aur, starul argentinian nu trece printr-o perioadă fastă la echipa de club. Atacantul de 34 de ani a fost integralist în ultimul meci din 2021 pentru PSG, încheiat la egalitate cu penultima clasată Lorient, scor 1-1. Messi nu a reușit să înscrie sau să paseze decisiv și a încheiat astfel anul cu doar un singur gol marcat în tricoul parizienilor, cel din meciul cu Nantes de pe 20 noiembrie.

Potrivit WhoScored, în cele 11 apariții din campionat Messi a șutat de 43 de ori la poartă și a marcat un singur gol, ceea ce înseamnă o rată de conversie a șuturilor care abia depășește 2%. Totuși, Messi stă bine la capitolul pase dicisive. El a oferit 5 assist-uri: 3 în victoria cu St. Etienne din 28 noiembrie (3-1), unul în succesul cu FC Nantes (3-1) și unul cu Monaco (2-0).

PSG a lămurit și situția lui Neymar, accidentat la gleznă la finalul lunii noiembrie. Atacantul brazilian se află în țara sa natală, acolo unde va mai petrece o perioadă sub observație medicală, urmând că după data de 9 ianuarie să se întoarcă la Paris.

Potrivit presei franceze, Neymar ar putea reveni la antrenamente alături de colegii săi în aproximativ trei săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe