Ce plantă de apartament trebuie să ai acasă în funcţie de zodie. Aşa vei avea parte de belşug şi fericire

Iancu Andreea 16.03.2022, 20:00
Ce plantă de apartament trebuie să ai acasă în funcţie de zodie. Aşa vei avea parte de belşug şi fericire

Plantele reprezintă nu doar un accesoriu inspirat pentru decorarea casei tale, ci și o modalitate de a-ți recăpăta echilibrul atunci când este necesar. Deși poate părea nepotrivit, plantele și zodiile se îmbină perfect în viața noastră, vegetația jucând un rol important în influențarea planetelor și a vieții omului. Și pentru a beneficia de efectele lor uluitoare, trebuie să cunoști ce plantă de apartament trebuie să ai în casă, în funcție de zodie. Aceasta va aduce fericirea și belșugul asupra ta.

Ce plantă de apartament ți se potrivește în funcție de zodie

Potrivit culturii indiene, copacii reprezintă adevărate zeități. În plus, se crede că fiecare dintre cele 12 semne zodiacale au un corespondent în lumea vegetalelor, care le protejează. Nativii din zodiac vor beneficia din plin de proprietățile vindecătoare ale plantelor, dacă aleg să le includă în decorul casei lor. Aceste plante de apartament sporesc echilibrul și îi inspiră fiecare zodie în parte.

Dincolo de frumusețea lor și beneficiile pe care acestea le au pentru crearea unui echilibru decorativ al casei, fiecare plantă se poate dovedi benefică pentru starea ta de spirit și nu numai. Dacă alegi să integrezi în căminul tău ghivece cu plante verzi, conform zodiei tale, acestea îți vor conferi mai multă relaxare și ar putea să te ajute să înfrunți provocările zilnice. Află, deci, care sunt plantele pe care ar trebuie să le adaugi în colțul tău verde al casei.

Berbec – Semnul de Foc este guvernat de planeta Marte, astfel că plantele asociate acestui nativ sunt, în general, cele care conțin spini sau frunze ascuțite, ori care au fructe picante sau amare, precum Euphorbia milii, Aloe Vera, Cactușii, Leandrul, Syngonium și Begonia. Acestea pot înfrumuseța casa Berbecului și îl pot ajuta să își dorească mai mult, oferindu-i curaj.

Taur – Și această zodie este una ghidată de Foc dar și de Venus. Pentru că această planetă semnifică frumusețea și dorința, plantele potrivite pentru nativii Taur sunt, în general, cele cu flori spectaculoase, parfumate și care reușesc să aducă bunăstarea financiară. Crinul, Lavanda, Eucaliptul, Iasomia, Camelia, Gardenia, Magnolia și Bujorii sunt câteva dintre plantele care poartă noroc zodiei Taur.

Gemeni – Nativii acestei zodii sunt înconjurați de energia lui Mercur, Gemenii fiind un semn de Aer. Plantele de apartamente pe care această zodie ar trebui să le integreze în decorul casei lor sunt cele cu tulpini și frunze extinse. Feriga, Palmierul Areca, Monstera, Kalanchoe, Ficușii și Busuiocul ajută la sporirea capacităților Gemenilor și la relaxarea lor.

Rac – Semnul de Apă, guvernat de Lună, este asociat cu plantele cu frunze moi, care cresc în apropierea apelor. Florile acestora sunt în general în nuanțe de galben sau sunt albe. De aceea, plantele care vor spori productivitatea și vor aduce liniște Racilor sunt Regina nopții, Brugmansia, Bananierul, Alocasia, Canna, Cyperus, Crinii și Oregano.

Leu – Nativii din zodia Leu sunt semne de Foc, guvernate de Soare. Aceștia se bucură de beneficiile unor plante precum Laurul sau Dafinul, precum și de cele care prezintă frunze de culoare galbenă sau portocalie, de mari dimensiuni. Acestea aduc prosperitate și abundență. De asemenea, Floarea Soarelui, Hibiscusul, Floarea Pasiunii, Gălbenelele și Anthuriumul sunt și ele o alegere inspirată.

Fecioară – Cei născuți în zodia Fecioarei reprezintă semne de Pământ și sunt guvernați de planeta Mercur. În mod obișnuit, acești nativi sunt asociați cu Zeița cerealelor și cu anotimpul toamna. Plantele potrivite pentru această zodie sunt cele cu tulpini fine și parfumuri subtile. Printre acestea se regăsesc Mărarul, Osteospermum, Melissa, Menta, Lavanda, Murul și Aloe Vera.

Ce plantă de apartament ți se potrivește în funcție de zodie
Plantele potrivite pentru apartament, în funcție de zodie

Balanță – Semnul de Aer, guvernat de planeta Venus, Balanța, este potrivit în compania unor plante cu un parfum delicat, cu o frumusețe aparte. De aceea, plantele potrivite pentru zodia Balanței sunt Gardenia, Stephanotis, Hortensia, Cireș și Asparagus.

Scorpion – Nativii din această zodie sunt semne de Apă, guvernate de planetele Marte și Pluto. Pentru aceștia, plantele potrivite sunt cele care se adaptează cu ușurință chiar și la solurile sărace. Printre ele se regăsesc Medinilla, Adenium, Hibiscus, Dracaena și Kalanchoe. Majoritatea dintre ele reprezintă plante foarte rezistente, apreciate de mulți iubitori de flori.

Săgetător – Născuți sub semnul Focului și guvernați de Jupiter, Săgetătorii apreciază plantele de dimensiuni mari, care ies în evidență. Lămâiul, Dracaena, Fisușii, Bananierul sunt ideale pentru un Săgetător, care îl vor ajuta să aducă prosperitatea și perfecțiunea în viața sa.

Capricorn – Semnul de Pământ, guvernat de Saturn, Capricornul se descurcă de minune în compania plantelor cu flori puțin și mici, chiar dacă unele au un parfum mai puțin plăcut și o dezvoltare lentă. Arborii și arbuștii și chiar plantele otrăvitoare sunt cele în compania cărora Capricornii beneficiază de noroc și o stare de bine. Crotonul, Ginkgo, Măslinul, Palmierul, Areca, Solanum, Aglaonema și Piperul sunt plantele perfecte pentru Capricorn.

Vărsător – Acești nativi sunt semne de Aer, guvernate de planeta Uranus. Vărsătorul va resimți echilibrul în compania plantelor care cresc în locuri neobișnuite și care au forme variate. Adesea, acestea au flori albastre sau violet. Cele mai inspirate plante pentru Vărsători sunt Anasonul, Orchideele, Strelitzia, Heliconia, Passiflora, Aloe Vera și planta carnivoră Nepenthes.

Pești – Nativii din zodia Pești sunt semne de Apă, influențate de Lună și Jupiter, beneficiând de efectele vindecătoare ale plantelor mai greu de găsit, care se regăsesc în jurul oceanelor. Acestea sunt Rozmarinul, Nufărul, Clematis, Wisteria și Alocasia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...