7 plante pe care să le ții în locuința ta. Sunt foarte ușor de întreținut

Iancu Andreea 04.03.2022, 18:28
7 plante pe care să le ții în locuința ta. Sunt foarte ușor de întreținut

Orice spațiu capătă o cu totul altă dimensiune atunci când este decorat cu bun gust. Iar cea mai simplă modalitate de a înfrumuseța orice colț al casei tale este prin așezarea unor flori în ghiveci. Pentru cei care nu au timp să îngrijească totuși aceste plante de apartament, află că există variante ușor de întreținut, perfecte pentru locuința ta.

Cele mai ușor de întreținut 7 plante pentru locuința ta

Poți să îți compui propria oază de relaxare chiar la tine acasă. Dacă îți dorești să revii acasă într-un decor proaspăt și îmbietor, află că ghivecele cu flori îți pot servi drept accesoriu perfect. Pentru că multe dintre plante sunt ușor de întreținut și chiar au calități de purificare a aerului, le poți include fără probleme în decorul locuinței. Află care sunt cele 7 plante pe care le recomandăm pentru a casa ta.

1) Kalanchoe

O plantă mică, cu flori suculente, care își are originile în Madagascar, poate să aducă un plus de culoare oricărui colț al locuinței. Aceasta face parte din familia Crassulaceae și este cunoscută drept „planta zâmbetului”, poate pentru că are o frumusețe aparte, care îți va aduce zâmbetul pe buze. Pentru că dispune de frunze cărnoase și lucioase, această plantă este ideală în încăperile supraîncălzite.

Dincolo de frunzele sale zimțate, într-un verde smarald superb, kalanchoe surprinde prin florile sale mici, în culori precum roșu, portocaliu, roz, galben sau alb. Aceasta înflorește la final de iarnă și început de primăvară și durează circa două luni. În plus, ea este ideală pentru interior, fiind deloc pretențioasă. Ea trebuie udată moderat, fiind nevoie să lăsăm pământul să se usuce la suprafață înainte de a adăuga apă.

7 plante ușor de întreținut pentru locuința ta
Kalanchoe

2) Hоуа Cаrnоѕа

Hoya este o plantă tropicală semisuculentă, care uimește cu aspectul său spectaculos. Aceasta este totuși robustă și nu necesită multe trucuri de îngrijire. Florile sale sunt însă cărnoase și au un aspect cerat, extrem de frumos. Adesea, ele reprezintă zeci de mici stele verticale, asemănătoare unor modele de porțelan, de unde și denumirea de „flori de porțelan” sau „flori de ceară”. Ceea ce va bucura orice pasionat de plante este faptul că hoya înflorește aproape pe tot parcursul anului.

Pentru a se dezvolta armonios și a răspândi parfumul său tropical în toată casa, ea are nevoie de un sol ușor, care să conțină compost fibros, turbă și nisip, pe un pat de pietriș. De asemenea, nu este necesar un ghiveci prea generos. Plasarea sa în casă este ideală în zonele de sud și vest.

3) Begonia

Plantele decorative cunoscute drept begonia sunt speciale prin forma și culoarea frunzelor lor. Acestea sunt adesea oferite în dar cu diferite ocazii, însă au o particularitate de care este bine să ținem cont. Ele nu trebuie udate în exces pentru că se ofilesc. Pământul din ghiveci trebuie să se usuce la 1 cm înainte de a adăuga apă. De asemenea, se recomandă evitarea apariției mucegaiului. Lumina puternică, dar fără soare direct este de dorit. Totodată, begoniilor nu le place să fie mutate des, astfel că stabilește un loc clar, cu o temperatură constantă. Este ideală la interior.

4) Zambila

Cu o mireasmă îmbietoare, asociată în general cu venirea primăverii, zambilele sunt originare din Orientul Mijlociu. Florile care răsar din tulpina lor viguroasă, cu formă de stea și culori de la roz, albastru, alb, mov sau uneori chiar și galben, portocaliu ori roșu, sunt caracteristicile clare ale zambilelor. Ele înfloresc primăvara și pot fi crescute și în interior, oferind un strop din renașterea naturii atunci când ele reușesc să ne bucure cu flori chiar și iarna.

5) Guzmania bromelia

Bromelia este o plantă care provine din America de Sud, fiind apreciată pentru înflorirea care durează chiar și un an. Verdele strălucitor, alături de nuanțele de roșu, galben, portocaliu sau violet, creează un contrast interesant. Această floare poate să creeze un colț din jungla tropicală chiar în casa ta. Ea are nevoie de o cantitate specială de umiditate, astfel că ghiveciul trebuie așezat pe o farfurie umplută cu apă. De asemenea, guzmania bromelia se dezvoltă când este udată cu apă direct în rozeta frunzelor sale.

7 plante ușor de întreținut pentru locuința ta
Guzmania bromelia

6) Anthurium scherzerianum

Această plantă este originară din America de Sud și își dezvăluie corpul de frunze într-un verde închis și lucios. Anthurium are avantajul de a înflori iarna, pe lângă proprietățile de eliminare a aerului poluat. Florile sale au o formă de inimă și sunt adesea în nuanțe de roșu, portocaliu, roz sau alb, având un spadice galben. Ea este denumită adesea „flamingo roz” sau „limba de foc”, fiind o floare de interior care necesită o atmosferă umedă. Se recomandă udarea ei, iarna și vara, prin stropirea regulată a frunzișului.

7) Hibiscus rosa-sinensis

Cunoscut ca trandafir chinezesc, hibiscusul de interior este o plantă exotică rezistentă la îngheț, care nu face față cu brio iernilor. Aceasta este ornamentală și se umple de flori extraordinare, în nuanțe de roșu aprins, galben, portocaliu, roz, crem, alb sau chiar bicolor.

Totuși, frumusețea florilor sale se păstrează puțin peste 24 de ore, însă ele se reînnoiesc zilnic, timp de minimum șase luni, din luna mai până în octombrie. Întreținerea hibiscusului este destul de ușoare. Acesta necesită udare regulată, substratul păstrându-se mereu ușor umed. Este indicat ca partea inferioară a frunzișului său să fie stropită în mod regulat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...