Plante care îţi aduc fericire. E musai să le ai în apartament, mai ales în perioada asta

Badea Violeta 12.02.2022, 09:12
Plante care îţi aduc fericire. E musai să le ai în apartament, mai ales în perioada asta

Încă din cele mai vechi timpuri se spune că plantele pot aduce noroc, prosperitate şi oportunitate în plan financiar. Poate nu știi asta încă, dar acestea pot influența și starea emoțională a unei persoane. Degeaba încerci să te motivezi sau respecți toate regulile feng shui, dacă nu ai și una dintre aceste flori în casă. Iată plantele care îți aduc fericire!

Plantele pe care trebuie să le ai neapărat în locuință

Dacă treci printr-o perioadă dificilă, simți că toată lumea se prăbușește în jurul tău și nu îți găsești putere pentru nimic, atunci e musai să ai una dintre aceste plante în casă.

În continuarea articolului îți vom prezenta câteva specii minunate care te vor fascina prin frumusețea lor deosebită, dar nu te vei bucura numai de acest lucru, ci și de capacitatea pe care o au de a-ți schimba starea emoțională în bine. Iată cum se numesc acestea și ce spun credincioșii despre ele.

Plantele suculente aduc fericirea
Plantele suculente aduc fericirea
  • Plante suculente

Printre cele mai cunoscute plante suculente se numără Agave sau Aloe Vera, binecunoscuta plantă medicinală. ot din această categorie fac parte și unele specii de cactuși.

De regulă, aceste plante sunt ușor de recunoscut, fiindcă au rădăcinile groase, tulpinile și frunzele cărnoase, lucru care le ajută să rețină apa, astfel încât nu e nevoie să le udați foarte des.

Plantele suculente sunt foarte ușor de întreținut. Acesta intră în repaus în anotimpul rece, așa că nu trebuie să vă îngrijorați dacă observați că acestea nu cresc prea mult.

Unele specii pot înflori primăvara și vara, dar trebuie să le așezați undeva la lumină. Aceste plante îți vor face zile mai frumoase pe tot parcursul anului.

  • Planta șarpe

Mai departe vă facem cunoștință cu planta șarpe, cunoscută și sub numele de Limba Soacrei. Aceasta face parte din specia Asparagus, sau familia Asparagacea.

În China, această plantă a fost cultivată pentru prima dată, deoarece se credea că zeii le vor acorda oamenilor o viață lungă plină de prosperitate, voie bună, frumusețe, și sănătate.

Pentru a cultiva această plantă trebuie să amesteci solul cu puțin nisip. Acest lucru va permite plantei să se rehidrateze și să se dreneze corespunzător.

Aceasta este ușor de întreținut, fiindcă nu necesită foarte multă apă. Planta se udă o dată pe lună sau atunci când solul este complet uscat.

  • Planta-păianjen

Această specie mai este cunoscută și sub numele de Voalul Miresei. Această plantă este, de asemenea, foarte ușor de întreținut, fiind extrem de cunoscută datorită rapidității cu care crește.

De regulă, Voalul Miresei trebuie așezată într-un spațiu luminos, nefiind deranjată absolut deloc de razele soarelui. Planta se udă doar atunci când solul este complet uscat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...