EXCLUSIV

Ce pensie încasează lunar Adriana Iliescu. Mulți nu se așteptau la această sumă (Exclusiv)

Mihnea Tălău 07.03.2023, 09:43
Ce pensie încasează lunar Adriana Iliescu. Mulți nu se așteptau la această sumă (Exclusiv)

Adriana Iliescu, femeia care în urmă cu 18 ani, la vârsta de 66 de ani a devenit mamă, intrând în Cartea Recordurilor, are o pensie nu foarte mare. Din aceasta trebuie să o susțină și pe fiica sa Liza, studentă la două facultăți din Capitală, la Litere, dar și la Științe Umane, cu taxă.

”Păcatul meu ar fi să zic că o duc greu financiar”

Acum, în vârstă de 84 de ani Adriana Iliescu, deși a fost profesor de limba și literatura română. are o pensie din care cu greu se pot susține două persoane.

Contactată de reporterii Playtech Știri, fosta profesoară de limba română, nu se plânge și susține că nu se confruntă cu mari probleme financiare.

„Nu este o perioadă geroasă, de unde ger și frig? E chiar bine afară! În casă avem căldură, avem apă caldă, ne este bine, nu ducem lipsă de nimic. Nu ne plângem de nimic.

M-a ajutat bunul Dumnezeu, am fost profesor universitar și am o pensie de 5.000 de lei pe lună, nu am probleme cu banii. Păcatul meu ar fi să zic că o duc greu financiar”, a declarat femeia.

Cum se descurcă Adriana Iliescu cu cheltuielile pentru facultate

Adriana Iliescu beneficiază, însă, și de o indemnizație, lunară, de la Uniunea Scriitorilor.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică, ceva în jurul a 2.000 de lei.

Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, a mai declarat cunoscuta mamă.

Adriana Iliescu, mândră de fiica sa Eliza

Ea este mândră de fiica sa Eliza Iliescu, studentă la două facultăți cunoscute. Adriana Iliescu a mărturisit că este împlinită că fiica ei își dorește mai mult de la viață.

Fosta profesoară universitară de limba română a devenit mamă la 66 de ani și 320 de zile, la Maternitatea Giulești din București, fiind o performanță mondială, în privința vârstei, la acea vreme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...