Ce pensie încasează Horia Moculescu, după o carieră de mai bine de patru decenii: “Poștașul mi-a spus că se jenează să mi-o dea”

Diana Radu 09.03.2020, 13:54
Ce pensie încasează Horia Moculescu, după o carieră de mai bine de patru decenii: “Poștașul mi-a spus că se jenează să mi-o dea”

Celebrul compozitor și cântăreț, Horia Moculescu încasează de la statul român după mai bine de patru decenii în care a încântat publicul cu peste 500 de piese compuse, o pensie rușionoasă. Mai mult, artistul susține că statul i-a mai și tăiat din pensia mică pe care o avea. Cât încasează acum?

Ce pensie încasează Horia Moculescu de la statul român

Compozitorul în vârstă de 82 de ani a dezvăluit ce pensie primește în fiecare lună după cei peste 40 de ani de carieră. Horia Moculescu a povestit în cadrul emisiunii moderate de Cristi Brancu că are o pensie extrem de mică, care de curând s-a mai micșorat cu 300 de lei la inițiativa statului.

„Poştaşul meu mi-a adus astăzi pensia şi mi-a spus că se jenează să mi-o dea. În jurul meu, pe acolo unde stau eu, nu sunt decât pensii de 7, 8, 10.000, 15.000, 20, 30, 35.000. Şi ăla cu 35.000 de mii spunea că vrea să facă o plângere să i se recalculeze pensia. Eu, care am o pensie nesimţită, sunt bucuros că Statul s-a îndreptat asupra mea şi mi-a luat 300 de lei din pensie”, a povestit Horia Moculescu.

horia moculescu, pensie, cariera de 4 decenii
Ce pensie încasează Horia Moculescu de la statul român

De asemenea, Horia a mai adăugat într-o notă ironică că se simte extraordinar pentru că ”statul român a luat o atitudine extraordinară faţă de posesorii de pensii nesimţite”. Horia Moculescu primește de la stat o pensie în valoare de 2094 lei, după 42 de ani de carieră muzicală.

Horia Moculescu s-a născut pe data de 18 martie 1937, iar în cei peste 42 de ani de carieră a compus 500 de melodii pentru care a fost premiat cu 200 de premii. În plus, artistul a realizat și emisiunea de televiziune „Atenție, se cântă!”, de pe TVR 2, între anii 2009- 2013. Mai mult, acesta a publicat chiar și o carte care se numește „Doar atât mi-am amintit”. Cartea a fost publicată în 2011, la editura Kullusys.