Ce a primit Sorana Cîrstea de la Ion Țiriac după ce a câștigat turneul de la Istanbul. Cadoul e binevenit pentru jucătoarea de tenis

Ana Anitoiu, Ioana Nechifor 26.04.2021, 19:23
Ce a primit Sorana Cîrstea de la Ion Țiriac după ce a câștigat turneul de la Istanbul. Cadoul e binevenit pentru jucătoarea de tenis

Sorana Cîrstea a primit un cadou de la Ion Țiriac după ce a câștigat turneul de la Istanbul, primul în circuitul WTA după o pauză de 13 ani. Darul este binevenit pentru jucătoarea de tenis care a vorbit cu iubitul ei, fiul miliardarului, chiar după ce a învins-o în finala competiției din Turcia pe Elise Mertens, 6-1, 7-6 (3).

Sorana Cîrstea a urcat în clasament. ”Nu mă așteptam”

În urma performanței de la Istanbul, Sorana Cîrstea a urcat nouă poziţii în clasamentul WTA publicat luni. Românca se situează acum pe locul 58, cu 1.428 de puncte, şi a devenit jucătoarea din România numărul 2 în acest top. Spre deosebire de ea, Simona Halep se menţine pe locul 3 WTA, cu 7050 de puncte, după ce a evoluat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart. Pe primul loc este australianca Ashleigh Barty, cu 9.655, iar cel de-al doilea îi aparține lui Naomi Osaka, cu 7.800 de puncte.

“Mulţumesc echipei mele, pentru că aţi fost alături de mineştiu că nu este uşor. O felicit pe Elise. O carieră extraordinară până acum. Succes în viitor. Sunt foarte fericită că am câştigat acest trofeu, nu mă aşteptam. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil turneul, sunt vremuri dificile. Sper să revin ca să apăr acest trofeu”, a spus Sorana Cîrstea la festivitatea de premiere, după turneul de la Istanbul.

Sorana Cirstea cadou Ion Tiriac
Sorana Cirstea

Sorana Cîrstea, la telefon cu fiul lui Ion Țiriac, după victoria de la Istanbul

Această victorie este importantă pentru Sorana Cîrstea, deoarece vine după o perioadă lungă de pauză. În vârstă de 31 de ani, românca a mai obținut un trofeu WTA la simplu în anul 2008, la Taşkent. Ea a mai jucat trei finale, dar le-a pierdut: în 2007 la Budapesta, în 2013 la Toronto şi în 2019 la Taşkent. De data aceasta, după ce a învins, jucătoarea a sărbătorit la telefon cu fiul lui Ion Țiriac.

Mai exact, Sorana Cîrstea a fost surprinsă de camerele TV vorbind la telefon cu partenerul ei, Ion Țiriac Jr. ”Da, iubitule! Așa e!”, i-a spus românca fericită. Ulterior, fostul jucător de tenis Ion Țiriac i-a oferit un cadou.

Ce a primit Sorana Cîrstea de la Ion Țiriac

Concret, organizatorii turneului de la Madrid patronat de Ion Țiriac, i-au oferit Soranei Cîrstea un wild-card pentru tabloul principal. La turneul de tenis din capitala Spaniei, ce va avea loc în perioada 29 aprilie – 8 mai, pe zgură, va participa și Simona Halep.

Recent, Sorana Cîrstea a mai primit un cadou din partea lui Ion Țiriac. Miliardarul în vârstă de 81 de ani ar fi făcut tot posibilul pentru ca ea să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deși nu îndeplinește criteriile necesare. Tânăra a anunțat că a primit o derogare din partea Federației Române de Tenis. Ulterior, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a negat implicarea omului de afaceri.

„Domnul Țiriac n-are absolut nicio implicare. Nici n-a știut, habar n-avea de asta. Nu există niciun aranjament, cu Federația Internațională nu te joci! Am discutat asta în Comitetul Director. Am văzut performanțele Soranei de la sfârșitul anului trecut și din startul actualului sezon și am decis să facem o adresă prin care să obținem această derogare, chiar dacă n-a jucat în ultimii ani la Fed Cup. Vor accepta că n-a jucat Fed Cup, dar, în primul rând, ea trebuie să aibă clasamentul necesar pentru a fi pe tablou. Ar trebui să fie în primele 80 de jucătoare ale lumii”, a declarat George Cosac.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...