Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România. Din ce a ajuns să trăiască la 83 de ani

Redacția IMPACT 20.07.2020, 09:55

Pe Adriana Iliescu o știm cu toții, este cea mai în vârstă femeie din România care a dat naștere unui copil, la vârsta de 66 de ani. Femeia are acum 83 de ani și a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta.

Din ce trăiește Adriana Iliescu, cea mai bătrână mama din România

În contextul pandemiei de coronavirus, Adriana Iliescu s-a numărat și se numără în continuare printre categoriile de persoane cele mai afectate, din toate punctele de vedere. Dificultățile financiare se pare că au doborât-o în această perioadă pe femeie, care încearcă din răsputeri să-i ofere micuței sale Eliza Maria tot ce are nevoie pentru a nu duce lipsă de nimic. Fetița a crescut foarte mult, are acum 16 ani, este, practic o adolescentă.

Din păcate viața frumoasă de adolescentă este umbrită de faptul că Adriana Iliescu abia are din ce să trăiască. Fost profesor universitar de limba română și autoare de povești pentru copii, Adriana Iliescu are o pensie care abia îi ajunge pentru ea și pentru fiica sa. Ea primește de a statul român o pensie lunară de 2.000 de lei, insuficientă pentru a-și putea procura toate alimentele, medicamentele, dar și lucrurile pentru fiica sa care crește pe zi ce trece și se transformă într-o adevărată domnișoara.

Adriana Iliescu, gesturi extrem. A ajuns să mănânce cu porția

Deși în toți acești ani, femeia reușea să-și completeze veniturile prin meditații, din păcate de ceva timp, vederea a mai tot lăsat-o. Ca să nu mai vorbim de faptul că debutul pandemiei a însemnat închiderea școlilor care a pus punct și posibilității de a dat meditații. Dat fiind faptul că o bună parte din venituri merge spre plata utilităților din casă, Adriana Iliescu a drămuit fiecare ban ca să-i ajungă ei și fiicei sale, chiar dacă asta a însemnat să calculeze inclusiv porțiile de mâncare.

„Faceți o socoteală. Din cei 2000 lei, cel puțin 500 se duc pe utilități și întreținere. Cum pot trăi două persoane din 1500 lei? Eliza este tânără, are și ea nevoile ei, vrea o hăinuță, un pantof, un manual. Își dorește și ea să meargă într-o tabără cu colegii. Adriana calculează absolut tot în perioada asta, inclusiv mâncarea, care este cu rație.

Nimic nu se aruncă. Eliza are noroc că mai primește haine și fel de fel de cadouri de la nașul său, doctorul Marinescu, cel care a și adus-o pe lune. Adriana speră ca din septembrie să se redeschidă școlile și facultățile, pentru a putea să dea, din nou, meditații. Dacă nu, nu știe cum se va descurca”, au spus surse din apropierea familie, pentru playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe