Ce pedeapsă a primit doctora care a fost acuzată că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști. Nici soțul ei nu a scăpat de această măsură

Stan Filon 03.09.2021, 08:30
Ce pedeapsă a primit doctora care a fost acuzată că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști. Nici soțul ei nu a scăpat de această măsură

Așa cum era de așteptat, în România a apărut o nouă infracțiune, denumită ”vaccinarea la chiuvetă”. Ultima persoan reținută pentru așa ceva este o doctoriță de familie din județul Dâmbovița, care a vaccinat fictiv 10 sportivi, jucători de fotbal.

O doctoră din Dâmbovița a vaccinat fictiv 10 fotbaliști

Zvonurile privind impunerea de restricții pentru persoanele vaccinate, cât și faptul că multe țări nu mai primesc decât persoane vaccinate i-a făcut pe românii care de fapt nu vor să se vaccineze să caute soluții ilegale. Și au găsit. Sunt medici dispuși să ofere certificate de vaccinare în fals.

Așa s-a întâmplat și cu doctorița din Dâmbovița, care ar fi vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la Pucioasa, județul Dâmbovița. Femeia a fost reținută acum de procurori, împreună cu soțul său, patronul echipei de fotbal din Pucuioasa.

O doctora din Dambovita a vaccinat fictiv 10 fotbalisti
O doctora din Dambovita a vaccinat fictiv 10 fotbalisti

”Vaccinarea la chiuvetă” ia amploare în România

Medicul ar fi rapotat vaccinările, însă serurile ar fi ajuns în chiuvetă, de fapt, deoarece sportivii s-au temut de efectele adverse ale vaccinului. Acum, medicul de familie, dar și soțul său, au fost reținuți pentru 24 de ore de procurori, urmând să fie duși în instanță pentru mandatul de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit IPJ Dâmbovița, au fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor. Acesta însă nu este singurul caz de acest fel, pe rol fiind mai multe astfel de dosare.

Polițiștii au deschis 200 de dosare penale, în care sunt implicate 400 de persoane, pentru vaccinare fictivă. ”Este un gest imoral și incalificabil pentru cei acceptă așa ceva, din rândul personalului medical. Este dezonorant pentru profesie, este dezonorant pentru tine ca persoană și nu aș vrea să cred că sunt persoane care fac chestia asta pentru bani”, a spus la Digi24 Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

În timp ce românii încearcă să facă rost de certificate de vaccinare false, în Franța a început deja vaccinarea cu cea de-a treia doză! Autoritățile au constatat că imunitatea dată de vaccin a început să dispară după câteva luni, așa că s-a decis imunizarea a circa 18 milioane de persoane vulnerabile cu a 3-a doză de vaccin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...