Ce orar are Poșta Română de 1 mai și în zilele de Paște. Orarul complet

Daria Petrescu, Badea Violeta 29.04.2021, 18:48
Ce orar are Poșta Română de 1 mai și în zilele de Paște. Orarul complet

Poșta Română a anunțat luna aceasta, programul de funcționare pentru 1 mai și în zilele de Paște. Astfel că, în cazul în care vreți să trimiteți un colet sau ar trebui să primiți unul, trebuie să știți că Poșa Română funcționează după un program diferit. În majoritatea zilelor de sărbătoare, compania este închisă. Iată ce orar are Poșta Română de 1 mai și în zilele de Paște. Mai jos, vă prezentăm orarul complet.

Ce orar are Poșta Română de 1 mai și în zilele de Paște

Reprezentanții Poștei Române a postat un mesaj pe site-ul oficial, unde a anunțat programul în perioada sărbătorilor. Între 30 aprilie și 3 mai, toate oficiile sunt închise. Începând cu data de 4 mai, programul angajaților revine la normal.

„Compania Naţională Poşta Română aduce la cunoştinţă clienţilor săi că programul de lucru al subunităţilor poştale va suferi modificări în perioada Sfintelor Sărbători Pascale.

Astfel, în intervalul 30 aprilie – 3 mai 2021 toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise. Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii.  Potrivit acestora, Vinerea Mare, ziua de 1 Mai, precum şi prima şi a doua zi de Paşti sunt declarate zile de sărbătoare legală.  În aceste zile nu se lucrează.

Marţi, 4 mai, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru”, este anunțul făcut de Poșta Română pe site-ul oficial.

De asemenea, s-a anunțat faptul că este posibil ca pachetele poștale prezentate pe 28 și 29 aprilie, să ajungă la destinație cu o mica întârziere.

Poşta Română, amendată cu 35.000 de lei, în 2020

După ce s-a ajuns la concluzia că nu s-au respectat mai multe reguli, în anul 2020, Poșta Română a fost amendată cu 35.000 de lei, de către Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii. S-a ajuns la concluzia că în acea perioadă nu s-a respectat nici măcar cerinţele minime de calitate.

Având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus, mai multe instituții au fost nevoie să se conformeze noilor reguli. Pandemia de coronavirus a izbucnit în România, în luna februarie a anului trecut, iar de atunci au existat mai multe restricții ce au ajutat la combaterea răspândirii virusului.

Anul trecut, Poșta Română a fost amendată

„În cadrul unei acţiuni de control desfăşurate la CNPR, am verificat respectarea de către companie a obiectivelor de calitate pentru anul 2019. Acestea au fost prevăzute în legislaţia din domeniul serviciului poştal universal.

Pentru că CNPR nu a îndeplinit cerinţele minime de calitate impuse de reglementările în vigoare, neasigurând livrarea la timp a trimiterilor interne de corespondenţă prioritară, am aplicat o amendă în cuantum total de 35.000 lei”, a declarat anul trecut, Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

Salariile angajaților la Poșta Română

Salariile angajaților de la Poșta Română diferă de la o persoană la alta. De asemenea, se ține cont de atribuțiile ficărui angajat. În prezent, la Poșta Română se găsesc peste 25.000 de angajați. Peste 11.000 dintre aceștia sunt poștași.

Potrivit wall-street.ro, salariul mediu al unui postas este de 2.200 de lei brut. La acesta se adaugă bonuri de masa. Din totalul de 24.893 de salariați, 67 % sunt femei.

„Salariul unui factor poștal este de aproximativ 2.200 de lei brut, la care se adaugă bonuri de masă. Intervalurile salariale variază între

-2.080 lei brut (1.263 lei net – n.red)

-Suma de 2.210 lei brut, 2.374 lei brut și 2.549 lei brut (1.524 lei net -n.red)”, a declarat recent Poșta Românâ.

Urmăriți Impact.ro și pe