Ce nume neobișnuit i-a pus primarul Timișoarei, Dominic Fritz, fetiței sale

Ioana Bucur 08.10.2021, 18:59
Ce nume neobișnuit i-a pus primarul Timișoarei, Dominic Fritz, fetiței sale

„În vremuri de pericol, o vulnerabilă minune”. Primarul Timișoarei, unul dintre cele mai afectate orașe din România de valul patru al pandemiei, a devenit tată. Politicianul USR PLUS a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, dezvăluind numele neobișnuit pe care l-a primit „mica timișoreancă”.

Primarul Timișoarei a devenit tată. Numele ales de Dominic Fritz pentru fiica sa

Este sărbătoare mare în familia primarului Timișoarei. Soția lui Dominic Fritz, Lin Yiran, a adus pe lume o fetiță, la un spital din oraș. Politicianul a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare cu bebelușul în brațe.

Fritz a transmis un mesaj emoționant pentru „mica timișoreancă”, dezvăluind și numele inedit pe care cei doi părinți i l-au ales: Maya Luming Lin.

„În vremuri de pericol o vulnerabilă minune …
Bine ai venit, mica noastră timișoreancă!
Ce responsabilitate pentru noi să-ți croim un oraș, o țară, o Europă în care să-ți poți atinge potențialul.
Maya Luming Lin, *8.10.2021, Timișoara”, a scris edilul, pe Facebook.

Politicianul s-a căsătorit cu Yiran Lin, cetăţean chinez și ofiţer pentru acţiuni umanitare al ONU, în luna august, la Timişoara, după o relaţie de câţiva ani.

Ce nume neobișnuit i-a pus primarul Timișoarei, Dominic Fritz, fetiței sale
Dominic Fritz a devenit tată

„Timişoara nu a primit niciun leu”

Recent, Fritz și-a exprimat nemulțumirea cu privire la modul în care s-a făcut alocarea fondurilor pentru primării, susținând că, din aproape un miliard de lei, Guvernul nu a acordat niciun leu pentru orașul pe care îl administrează politicianul USR PLUS.

„Din 1 miliard de lei pentru municipiile, oraşele şi comunele României, Timişoara nu a primit niciun leu. La fel ca celelalte localităţi din Timiş conduse de primari USRPLUS, Dumbrăviţa, Cenad, Foeni. Aceste alocări de fonduri nu sunt „cadouri guvernamentale”, ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităţilor noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat.

Medgidia, oraş din judeţul Constanţa pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timişoarei şi a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timişoara – nimic. Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timişorenii pentru ce se întâmplă la Bucureşti?”, a scris, pe Facebook, Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a adăugat că banii din fondul de rezervă nu sunt pentru primari, sunt pentru comunitate, iar orașul său contribuie esenţial la bugetul naţional.

„Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timişoara merită susţinută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timişoarei. Timişoara contribuie substanţial la bugetul de stat al României, dar nu primeşte bani pe măsura contribuţiei. Nu doar acum, se întâmplă de 30 de ani.

De 30 de ani Timişoara contribuie mai mult la bugetul ţării decât primeşte. Adevărul este că Timişoara este ce este prin forţe proprii, datorită spiritului antreprenorial al timişorenilor şi investitorilor care au văzut potenţialul oraşului”, a mai scris Fritz.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...