Când vor fi gata noile stadioane din București. Va dura mai mult decât se credea

Marian Cărăvan 24.04.2020, 15:37
Când vor fi gata noile stadioane din București. Va dura mai mult decât se credea

În România se lucrează la trei stadioane pentru EURO 2020, care între timp a fost amânat pentru 2021. Finalizarea lor va dura mai mult decât se credea inițial.

Când vor fi gata noile stadioane din București. Va dura mai mult decât se credea

Practic, stadioanele Steaua, Giulești și Arcul de Triumf trebuiau finalizate până la startul Campionatului European de Fotbal, iunie 2020. Amânarea cu un an a competiției continentale le dă șansa constructorilor să-și finalizeze proiectele, pentru ca România să fie pregătită din acest punct de vedere pentru EURO 2020. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a revenit cu noi precizări privitoare la cele trei stadioane aflate în lucru pentru găzduirea antrenamentelor echipelor care vor anul viitor la București, în cadrul EURO. Astfel, Steaua și Arcul de Triumf vor fi finalizate în acest an, în timp ce stadionul Giulești va fi inaugurat în 2021, deși nu cu mult timp în urmă se vehicula varianta ca acesta să fie finalizat și el în acest an, în luna septembrie.

„România este capabilă să termine toate cele trei stadioane aflate în construcție. Va fi o mândrie pentru noi toți să avem o infrastructură sportivă la cote europene pentru Campionatul European de fotbal. Anul acesta sunt sigur că putem inaugura stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf, iar la anul urmează și stadionul Giulesti. EURO 2020 este un eveniment de importanță națională, am refăcut o Hotărâre de Guvern care îl declara ca fiind de interes național. S-au deblocat toate lucrările și în zona infrastructurii de transport. Mă refer la calea ferată între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, la modernizarea Aeroportului Băneasa, cel care va primi delegațiile oficiale”, a afirmat ministrul TS într-o videoconferință.

Ministrul Ionuț Sttroe dă asigurări că lucrările vor fi gata la timp
Ministrul Ionuț Sttroe dă asigurări că lucrările vor fi gata la timp

Patru meciuri pe Arena Națională. Trei stadioane de antrenament, deși se solicitaseră patru

Din cauza pandemiei, turneul final EURO 2020 a fost amânat de UEFA pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Decizia a fost luată pe 17 martie, într-o videoconferință la care au participat reprezentanții tuturor celor 55 de federații naționale de pe continentul european.

Așa cum știți, România a primit organizarea a patru meciuri la EURO, pe Arena Națională din București. Aici se vor disputa trei partide din cadrul Grupei C și na din optimile de finală. Dacă se va califica la turneul final, naționala României va juca cel puțin două partide la București. UEFA a solicitat țărilor gazdă și punerea la dispoziție a patru stadioane de antrenament, din care România nu poate moderniza decât trei: Steaua, Arcul de Triumf și Giulești. Pe listă se afla și Dinamo, dar situația juridică neclară au dus la amânarea lucrărilor.

Urmăriți Impact.ro și pe