Ce nu se știe despre regina Marii Britanii. Elisabeta a II-a vorbește o singură limbă străină

Stan Filon 12.08.2021, 16:27
Ce nu se știe despre regina Marii Britanii. Elisabeta a II-a vorbește o singură limbă străină

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii domnește de peste 6 decenii, iar supușii săi o cunosc destul de bine. Cu toate acestea, suverana a ținut departe de ochii presei multe lucruri pe care le face, însă acum unele dintre aceste mici secrete au ieșit la iveală.

Ce nu se știa despre Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este foarte populară și nu a intrat niciodată în vreun conflict cu opinia publică în cei 95 de ani ai săi. A fost mereu iubită de poporul său, iar aparițiile sale publice au fost aplaudate la scenă deschisă de către supușii săi.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are și un CV impresionant, pe care însă nu mulți britanici îl cunosc. De exemplu, recent s-a aflat că Regina nu vorbește decât o limbă străină. În continuare veți putea afla nouă lucruri neștiute despre Regina Angliei. 

Ce nu se stie despre Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a
Ce nu se stie despre Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a

1. Se încalță cu același model de pantofi în ultimii 50 de ani

Regina Elisabeta a-II-a a purtat la viața ei pantofi și sandale cu toc, unele decupate la vârfuri sau la câlcâie, foarte eleganți. Cu treerea timpului însă, suverana a doptat un stil cât mai comod. A găsit un model de pantof care o satisface pe deplin și îl tot poartă în ultimii 50 de ani. Acești pantofi sunt negri, realizați de Anello & Davide din Kensington și sunt făcuți din din piele de vițel. Pantofii favoriți ai Reginei Elisabeta au o cataramă metalică și o fundiță.

2. Culmea, dar nu este cea mai bogată persoană din Marea Britanie

Mulți cred că Rgina Elisabeta este cea mai bogată din Marea Britanie. În realitate însă, averea sa a fost estimată la 340 de milioane de lire sterline, fiind depășită de mulți alți conaționali.

3. Poartă mereu culori vii

Se pare că Regina Elisabeta a II-a preferă să fie observată de către supușii săi de departe, iar petru acest lucru poartă mereu culori vii

4. Vorbește cursiv limba franceză

Regina Marii Britanii vorbește fluent limba franceză, pe care a ănvățat-o de la îndrumătoarea și guvernanta Marion Crawford. Fiul său, prințul Charles și nepotul ei, prințul William aproximativ cinci limbi străine.

5. Geanta Reginei, olosităla transmitere de mesaje codificate

Pe lângă faptul că își ține în geantă lucruri personale, ca orice altă femeie, Regina folosește acest accesoriu și pentru a transmite mesaje codificate angajaților săi. Dacă pune geanta pe masă, atunci se știe că întâlnirea la care participă trebuie să se încheie în cinci minute, iar dacă o așează pe jos, atunci conversația în care este implicată nu îi este pe plac și cere să fie ”salvată” de către asistenta sa personală.

6. Ține cu echipa de fotbal Arsenal

Se știe că suverana ține cu echipa Arsenal, lucru confirmat fotbalistului Cesc Fabregas. Acesta a declarat că regina i-a spus că este o mare admiratoare a echipei din nordul Londrei.

7. Consumă zilnic alcool

Regina Marii Britanii se pare că obișnuiește să consume băuturi alcoolice în fiecare zi. Se sune că aceasta ar bea în fiecare zi un pahar de gin cu Dubonnet, un vermut, garnisit cu lămâie și gheață. În plus, bea câte un pahar de vin la fiecare masă.

8. Nu are nevoie de permis de conducere

Regina nu are nevoie de obținerea unui permis de conducere sau de pașaport. Deși nu face vreo școală specială, Elisabeta are dreptul de a conduce și a făcut-o de nenumărate ori, fiind surprinsă de jurnaliști la volan.

9. Are două zile de naștere

Regina Marii Britanii are două zile de naștere. Elisabeta a-II-a s-a născut pe data de 21 aprilie 1926, dar suverana este sărbătorită abia în luna iunie, eveniment marcat de ceremonia ”Trooping the Colour“, când peste o mie de soldaţi îmbrăcaţi în uniforma tradiţională de gală mărşăluiesc prin centrul Londrei.