Lucruri neștiute despre Patriarhul Daniel. Care este numele lui real și ce făcea pe vremea lui Ceaușescu

Elena Avramescu 11.01.2021, 12:48
Lucruri neștiute despre Patriarhul Daniel. Care este numele lui real și ce făcea pe vremea lui Ceaușescu

Lucruri neștiute despre Patriarhul Daniel. Despre Patriarhul Daniel s-au scris multe lucruri, ba legate de salariul său, sau de gestionarea defectuoasă a Instituției bisericești din România. Însă mulți nici măcar nu știu cum îl cheamă, de fapt, pe capul Bisericii Ortodoxe Române sau ce salariu are.

Lucruri neștiute despre Patriarhul Daniel

Preafericitul Patriarh Daniel este un personaj foarte controversat în România, fiind acuzat adesea că se află la limita credinței creștine și că gestionarea întregii Instituții bisericești din România este absolut defectuoasă. Actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a fost înscăunat oficial pe data 30 septembrie 2007. Dan Ilie Ciobotea, pe numele său real, a fost student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974), unde a obținut Diploma de licență în teologie (Noul Testament).

Ulterior, a frecventat cursurile de doctorat în cadrul Institutul Teologic Universitar din București, după care, și-a continuat studiile la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg (Franța) și vreme de doi ani la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau, Facultatea de Teologie Catolică (Germania). În 1980, actualul Patriarh a fost lector la Institul Ecumenic de la Bossey, Elveția, iar între anii 1986-1988 a fost și director adjunct al Institutului. S-a remarcat, din punct de vedere academic, și la Geneva și Fribourg, Elveția, unde a fost cadru didactic asociat, potrivit site-ului oficial al Patriarhiei Române.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...