Ce nouă definiție au primit cuvintele „femeie” și „bărbat”. Decizie controversată, e mare scandal în Marea Britanie

Badea Violeta 19.12.2022, 15:48
Ce nouă definiție au primit cuvintele „femeie” și „bărbat”. Decizie controversată, e mare scandal în Marea Britanie

Decizie controversată în Marea Britanie! Dicționarul Cambridge a schimbat, de curând, definiția termenilor „bărbat” și „femeie” pentru a include persoanele care nu se identifică cu sexul care le-a fost atribuit la naștere. Hotărârea a fost intens criticată pe rețelele sociale!

Dicționarul Cambridge a actualizat definiția cuvintelor „bărbat” și „femeie”

În încercarea de a include persoanele care se identifică cu un alt gen decât sexul lor biologic, dicționarul Cambridge a actualizat definițiile pentru „bărbat” și „femeie”. Noile sensuri includ acum orice persoană care „se identifică ca bărbat” sau „se identifică ca femeie”, indiferent de sexul la naștere.

Potrivit dicționarului, un bărbat este „un adult care trăiește și se identifică drept bărbat, deși e posibil să le fi fost desemnat un sex diferit la naștere”. În schimb, o femeie este „un adult care trăiește și se identifică drept femeie, deși e posibil să le fi fost desemnat un sex diferit la naștere”.

Pe lângă definiție, dicționarul a oferit și două exemple pentru a explica semnificațiile. Pentru „bărbat”, exemplele sunt următoarele: „Mark este un bărbat trans (= un bărbat despre care s-a spus că este de sex feminin când s-a născut)” și „Medicul lui l-a încurajat să trăiască ca bărbat pentru o perioadă de timp înainte de a face o tranziție chirurgicală”.

Pentru „femeie”, exemplele sunt: „A fost prima femeie transsexual aleasă într-o funcție națională” și „Mary este o femeie care a fost desemnată bărbat la naștere”.

Citește și Ce înseamnă gaslighting, termenul desemnat cuvântul anului 2022. Definiția sa ascunde o poveste cutremurătoare din trecut!

Decizie controversata la Cambridge
Decizie controversata la Cambridge

Internauţii au răbufnit, după decizia controversată de la Cambridge

În urma acestor modificări, mai mulți internauți au luat cuvântul în mediul online pentru a critica această mișcare a dicționarului Cambridge.

„1984 nu ar fi trebuit să fie un manual”, a scris un internaut, pe Twitter.

„Dicționarul Cambridge a schimbat definiția unei femei. Acest lucru nu poate fi acceptat. Nu vom fi șterse. Femeie = femeie umană adultă de sex feminin. Nu cineva care se identifică ca femeie”, a scris un alt utilizator pe Twitter.

Un alt internaut a scris: „Dicționarul Cambridge tocmai a schimbat definiția cuvântului femeie. Nu uitați, dacă puteți controla limba, puteți controla populația.”

Citește și De ce creierul nostru poate citi corect cuvintele, chiar dacă literele sunt inversate. Explicația științifică!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...