Ce meserie are, de fapt, Alex Velea. ”Am avut și bursă în facultate”

Redacția IMPACT 08.04.2020, 16:11
Ce meserie are, de fapt, Alex Velea. ”Am avut și bursă în facultate”

Alex Velea se numără printre cei mai apreciați artiști din țară, însă puțini știu ce studii și ce meserie are, de fapt, acesta. Iubitul Antoniei are studii superioare într-un domeniu care nu are nicio legătură cu muzica.

Care este meseria de bază a lui Alex Velea

Partenerul de viață al Antoniei a avut rezultate excelente la învățătură. Alex Velea, în vârstă de 35 ani a participat la olimpiade de română, matematică și franceză, acolo unde a obținut note foarte mari. De asemenea, acesta a fost premiant din clasa întâi până în clasa a XII-a. Artistul a terminat liceul cu media de 9,81.

„Eram un copil foarte cuminte. Părinții au stat mereu lângă mine, m-au ajutat mereu și au dorit ca odrasla lor să crească așa cum trebuie. Mi-a mers bine rău la școală, am luat premiul I din clasa I până în a XII-a. Dacă vă dau carnetul, vă panicați. Am fost olimpic la matematică, la română, la franceză; am terminat liceul cu 9,81”, a declarat Alex Velea în cadrul unui interviu mai vechi.

alex velea, meserie, studii
Care este meseria de bază a lui Alex Velea

După terminarea liceului, Alex Velea a dat la Facultataea de Electromagnetică pe care a absolvit-o cu brio. Artistul dezvăluie că a primit inclusiv bursă pe parcursul anilor de studenție. În urma absolvirii facultății, cânterețul s-a ales cu o diplomă în Ingineria și protecția mediului.

„Am fost prima generație care am dat capacitatea, am dat bac la prea multe materii, în clasa a XII-a am stat cu burta pe carte. Apoi am dat la facultate la Electromagnetică, una grea Ingineria și protecția mediului în Industrie. În primul semestru, am cam lipsit pentru că am fost la un concurs, la «Star Factory» de la Prima, pe care l-am și câștigat de altfel. Dar mi-a fost jenă să mă duc să le zic profesorilor, știți eu am fost la un concurs și am câștigat… așa că ei au crezut că am lipsit voit și m-au taxat puțin, dar apoi și-au dat seama că am venit la facultate să învăț și apoi am devenit bursier. La un moment dat, aveam de ales dacă să mă duc cu o bursă în Franța, ca să-mi aprofundez studiile, sau să vin la București să fac piesa «Selecta» cu Anda Adam. Am venit și am făcut piesa și acum sunt aici”, a mai spus Alex Velea atunci.

Alex Velea și Antonia formează un cuplu consolidat de mai bine de șapte ani și au doi băieții împreună, Achim și Dominic. Însă, spre deosebire de el, Antonia a terminat doar 12 clase și nu a urmat nicio facultate.

Urmăriți Impact.ro și pe