Ce măsuri sunt așteptate după 15 iulie 2020 în România. Mesajul tranșant al lui Raed Arafat

Diana Dumitrache 09.07.2020, 10:23
Ce măsuri sunt așteptate după 15 iulie 2020 în România. Mesajul tranșant al lui Raed Arafat

Recordul negativ al cazurilor de Covid-19 de ieri îngrijorează atât populaţia, cât şi autorităţile. Raed Arafat a făcut declaraţii despre numărul prea mare de îmbolnăviri de coronavirus din ultima perioadă.

Este singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi

După ce au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, Raed Arafat a oferit declaraţii despre ce s-ar putea întâmpla după data de 15 iulie, în România. În primul rând, a vorbit despre “relaxarea” dorită de români.

Nu ai cum să vezi 555 de cazuri noi şi să vii să spui că o să ne relxam în plus. Aşteptam să vedem ce se întâmplă, a spus  Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la Digi24.

Pe de altă parte, o întrebare stă, însă, pe buzele tuturor tinerilor. Când se redeschid restaurantele? Raed Arafat a dat un răspuns care ar nemulţumi pe mulţi.

Suntem în a doua săptămână cu multe cazuri. Speram să dăm un răspuns în câteva zile. Dar nu are cum să se îmbunătăţească această situaţie.

Care sunt cele mai periculoase activităţi în timpul pandemiei de COVID-19

De asemenea, şeful DSU a precizat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a realizat o listă cu cele mai periculoase activităţi.

Astfel, în zona roşie se află teatrele în spaţiu închis, transportul public în comun, bisericile. Sporturile de contact, transportul cu avion, cluburile de noapte şi barurile sunt si ele pe lista „neagră”. În zona portocalie sunt saloanele de înfrumuseţare, restaurantele cu spaţiu închis, sălile de fitness. Cabinetele stomatologice şi lucrul la birou par şi ele a fi locuri în care persoanele s-ar putea infecta uşor.

Până pe data de 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați. 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, sunt internați 237 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste. În ultimele 24 de ore au fost realizate 13.147 de teste.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...