Ce măsuri se iau începând de azi la metrou, cu scopul de a preveni supraaglomerarea

Mihai Roșoiu / 20.10.2020, 19:23
Ce măsuri se iau începând de azi la metrou, cu scopul de a preveni supraaglomerarea

Metrorex a anunțat ce măsuri se iau începând de astăzi la metrou. Scopul deciziilor este de a preveni supraaglomerarea care se creează cu regularitate. Pentru a evita astfel de situații, conducerea companiei a decis să impună un set de măsuri ce trebuie respectate.

Ce măsuri se iau începând de azi la metrou, cu scopul de a preveni supraaglomerarea

Începând de azi, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții, conducerea Metrorex a informat populația despre ceea ce se va întâmpla în perioada următoare:

  • personalul Metrorex cu atribuţii în supravegherea accesului în staţii, personalul de conducere a trenului, precum şi alt personal Metrorex au sarcini directe de urmărire a nivelului de aglomerare a staţiilor. Pentru evitarea situaţiilor de supraaglomerare, călătorii vor fi îndrumaţi în vederea păstrării distanţei fizice.
  • în vederea luării de măsuri operative, posibilele situaţii de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex către factorii de decizie din cadrul societăţii şi Poliţiei Metrou.
  • personalul Metrorex are sarcini de îndrumare şi informare a publicului călător prin staţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute şi de atenţionare a acestuia privind obligativitatea de a păstra distanţarea şi de a purta corect masca de protecţie. În sprijinul publicului călător, în vederea îndrumării şi limitării situaţiilor de supraaglomerare, acţionează şi cadre ale Poliţiei Metrou, alte forţe de ordine publică şi personal al firmelor de pază ce efectuează serviciul în metrou.
Ce măsuri se iau începând de azi la metrou
Ce măsuri se iau începând de azi la metrou

Poliția Metrou va asigura protecția zonei de intervenție

Tot în setul de măsuri anunțat de către conducerea Metrorex sunt specificate și ce se întâmplă în situații grave.

  • în cazul în care apar situaţii ce implică urgenţe medicale în trenurile de metrou, personalul medical ce efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite. Personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex vor asigura protecţia zonei de intervenţie.
  • personalul de pază, susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita, după caz, accesul publicului călător în staţiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării.
  • personalul Metrorex va sprijini Poliţia Metrou, ce asigură acţiuni de patrulare în staţiile de metrou şi intervenţii punctuale împreună cu Jandarmeria, ISU şi alte organe de ordine publică abilitate, în funcţie de situaţia din teren.

Măsurile care se iau, începând de astăzi, la metrou cu scopul prevenirii supraaglomerării pot veni în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă Capitala în acest moment. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Capitală este în continuă creștere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI