Interzis la metrou! De ce nu vor mai avea acces călătorii în staţiile de metrou. Metrorex a făcut anunțul oficial

Elena Avramescu 11.10.2020, 10:31
Interzis la metrou! De ce nu vor mai avea acces călătorii în staţiile de metrou. Metrorex a făcut anunțul oficial

Veste proastă pentru bucureșteni, care nu se vor mai putea baza pe metrou ca și mijloc de transport în comun. Metrorex a făcut un anunț îngrijorător, în care menționa că sunt șanse mari ca să nu mai fie permis accesul în stațiile de metrou în situațiile de urgență, în contextul epidemiei cu noul Coronavirus.

De ce nu vor mai avea acces călătorii în staţiile de metrou

Reprezentanții Metrorex s-au întâlnit în decursul zilei de sâmbătă pentru a lua măsuri urgente și pentru a stabili un plan în vederea stopării infectării cu noul coronavirus. În acest sens, agenții de securitate vor îndruma călătorii, prin mai multe anunțuri prin care vor primi recomandări, pentru a nu mai accesa stațiile de metrou până la reglementarea situației.

“Metrorex informeaza ca, in contextul evolutiei riscului de imbolnavire cu COVID 19, dar si a urgentelor medicale inregistrate in 07.10.2020, astazi, 09.10.2020, la sediul Metrorex a avut loc o intalnire la care au participat reprezentanti ai Brigazii de Politie pentru Transport Public, cei ai Politiei Metrou, ai firmelor de paza la metrou, precum si reprezentantii Metrorex.

De ce nu vor mai avea acces călătorii în staţiile de metrou

Metrorex a făcut anunțul oficial

In cadrul intalnirii s-a evaluat modul de actionare existent, astfel:

a) Se actioneaza zilnic, in schimburi, cu 24 de agenti de politie, 12 echipe mixte politie/ jandarmi, cu doua echipe in tinuta civila, acordandu-se aproximativ 50/60 de sanctiuni zilnice;
b) Avand in vedere evolutia pandemiei Covid 19, s-au facut demersuri pentru suplimentarea numarului de jandarmi;
c) In cele 63 de statii de metrou actioneaza zilnic 320 de agenti de paza in trenurile de metrou si statii, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile;

Fata de situatiile de urgenta inregistrate, se fac demersuri la ISUB-IF pentru realizarea unor intalniri care sa clarifice procedurile de interventie ale acestora. De asemenea, s-au discutat posibilitatile in ceea ce priveste colaborarea cu Politiile Locale de la nivelul Municipiului Bucuresti, urmand a se solicita o intalnire, raportat la posibilitatile acestora de a asigura sprijin la gurile de acces de metrou, in situatii de urgenta.

S-a actualizat modul de actionare in ceea ce priveste aplicarea procedurilor de comunicare in situatii de urgenta pe fluxul informational METROREX – Politia Metrou, respectiv firme de paza – METROREX si firme de paza – Politia Metrou.

Astfel, in situatiile de urgenta, pana la prezentarea fortelor de Politie, controlorii de acces si agentii de securitate vor indruma calatorii, prin anunturi la statia de sonorizare, respectiv prin recomandari verbale, sa nu acceseze statiile de metrou pana la reglementarea situatiei.” informează Metrorex, conform unui comunicat de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe