Ce măşti au voie să poarte elevii la şcoală. Fără ele nu vor putea intra la cursuri, Arafat a spus clar

Nicu Stan 05.01.2022, 15:25
Ce măşti au voie să poarte elevii la şcoală. Fără ele nu vor putea intra la cursuri, Arafat a spus clar

S-a anunțat ce măşti au voie să poarte elevii la şcoală. Fără ele nu vor putea intra la cursuri, Raed Arafat a spus clar. Conform ultimei Hotărâri CNSU, elevii şi profesorii nu vor mai putea intra la orele de clasă cu măşti textile. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că că măştile ce se vor purta în școli vor fi doar cele chirurgicale. Regula este valabilă și pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice.

Raed Arafat a făcut anunțul oficial. Ce măști nu mai au voie să poarte elevii la școală. Sunt vizați, de asemenea, și profeosrii

Elevii și profesorii nu mai pot participa la orele școlare cu măști textile. Șeful DSU, Raed Arafat, anunțat ce măști au voie să poarte elevii și profesorii la școală.

Astfel, la școală se vor purta doar măști chirurgicale, potrivit șefului DSU.  Fără ele nu vor putea intra la cursuri.

Elevii si profesorii nu vor mai purta la scoala decat masti chirurgicale
Elevii si profesorii nu vor mai purta la scoala decat masti chirurgicale

Măstile, singura schimbare ce vizează școlile

De asemenea, Raed Arafat a precizat că aceasta este singura schimbare care vizează școlile, în ultima Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Specialiştii în sănătate au anunţat noi restricții și măsuri ce se vor aplica în contextul valului 5 al pandemiei de coronavirus. Astfel, specialiştii CNSU au recomandat ca în spațiile publice să se poarte doar măști chirurgicale și FFP2, în tmp ce cele din materiale textile sau cele de plastic nu vor mai fi acceptate.

Ce măști vor fi acceptate pentru purtarea în spațiile publice

„Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

Se exceptează de la măsura prevăzută la pct. 5, următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive”, se arată în Hotărârea CNSU.

Urmăriți Impact.ro și pe