Ce mașină folosește Patriarhul Daniel. Costă peste 60.000 de euro

Andrei Cezar 29.05.2020, 15:38

Cu toții cunoaștem fotografiile în care apar unii preoți alături de mașini de lux. S-a aflat exact și cu ce autoturism se deplasează Patriarhul Daniel. Este vorba de un autovehicul ce poate depăși 60.000 de euro. Ați fi surprinși, însă nu este un brand exclusivist.

Mașina de 60.000 de euro a Patriarhului Daniel

Fără să vă ținem prea mult în suspans vă spunem că mașina cu care se deplasează Preafericitul Patriarh Daniel este un Volkswagen Multivan argintiu, potrivit ProMotor.

Și chiar dacă la prima vedere poate părea un autovehicul ieftin, vă spunem că un astfel de model echipat cu toate dotările poate ajunge și la peste 60.000 de euro.

La momentul achiziției sale de către Patriarhie, acum câțiva ani buni, avea un preț de pornire de aproximativ 40.000 de euro.

Printre dotările cu care este echipată mașina Patriarhului enumerăm: ABS, ASR şi ESP, servodirecţie, 6 airbag-uri, aer condiţionat, geamuri electrice, radio cu ecran tactil de 6,3 inci şi 8 difuzoare, display multifuncţional, oglinzi electrice, mufă USB, dar şi altele.

Ce mașină folosește Patriarhul Daniel. Costă peste 60.000 de euro
Ce mașină folosește Patriarhul Daniel. Costă peste 60.000 de euro

Variantele de motorizări

Variantele de motorizări cu care vine echipat acest model pot varia. Cea mai ieftină dintre el are sub capotă un motor TDI de 2 litri şi 102 cai-putere, care respectă norma de poluare EURO 6.

Varianta de top include, pe lângă cele menționate mai sus jante pe 17 inci, aprindere automata a farurilor, proiectoare cu funcţie cornering, pilot automat, volan multifuncţional în piele, scaune faţa încălzită, tapiţerie de piele, senzori de ploaie şi multe altele.

De asemenea, cea mai puternică motorizare disponibilă este tot un diesel de 2 litri, care dezvoltă 204 cai-putere, fiind pus în mișcare de o transmisie automată DSG în 7 trepte.

La slujba pentru sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, în 2018, Patriarhul Daniel a sosit într-un Mercedes S-Class, care aparținea Serviciului de Protecție și Pază și se vehicula că nu ar fi avut RCA valabil. Zvonurile au fost dezmințite de Patriarhie.

„Patriarhul Ecumenic avea și rang de șef de stat și a avut însoțitor de la SPP care a oferit mașini de protocol. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen. Patriarhul nostru a trebuit să urce în acea mașină care NU aparține Patriarhiei”, declara atunci purtătorul de cuvânt al patriarhie, Vasile Bănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe