Ce mărturisire șocantă face fostul şef al IPJ Olt despre Alexandra Măceșanu, la un an de la dispariția fetei. Revoltător

Diana Radu 27.07.2020, 19:49
Ce mărturisire șocantă face fostul şef al IPJ Olt despre Alexandra Măceșanu, la un an de la dispariția fetei. Revoltător

Fostul șef al IPJ Olt, cel care s-a ocupat de operațiunile de căutare ale Alexandrei Măceșanu, a fost dat afară din Poliție anul trecut. Însă, Nicolae Alexe a contestat măsura susținând că nu a fost suficient pregătiti de IGPR pentru un astfel de caz, precum cel al Alexandrei.

Fostul şef al IPJ Olt, mărturisire șocantă despre Alexandra Măceșanu

La un an de la dispariția tinerei ies la iveală noi informații despre Nicolae Alexe, comisarul șef care s-a ocupat de găsirea Alexandrei Măceșanu. Se pare că acesta a contestat în instanță, decizia prin care a fost dat afară din poliție. Reamintim că acesta a apelat la interlopi pentru a o găsi pe Alexandra, care l-au trimis pe o pistă greșită, doar pentru a speria clanul rival. Însă, precizăm că pentru decizia de atunci a primit calificativul „foarte bine” de la IGPR.

„El nu a dispus cu celeritate niciuna din măsurile care erau în competenţa şefului IPJ Olt, deşi ocupa această funcţie, şi nici măcar nu a verificat dacă se impune declanşarea mecanismului “Alertă răpire copil”, se preciza în dispoziția IGPR, potrivit Libertatea.

alexandra macesanu, marturisire socanta, fostul sef IPJ olt
Fostul şef al IPJ Olt, mărturisire șocantă despre Alexandra Măceșanu. Sursă foto: Libertatea

Nicolae Alexe spune că deținea funcția de adjunct de doar trei luni în momentul în care a izbucnit cazul Caracal, drept pentru care nu a vut timp pentru a fi pregătit suficient de IGPR. În plus, acesta acuză că în urma concedierii a fost „adus în imposibilitatea de a-și asigura într-un timp scurt cele necesare existenței (hrană, medicație, plata utilităților etc.)” şi invocă pandemia de coronavirus, când „toată activitatea economică este blocată”, iar el se află „în imposibilitate de a-și găsi un loc de muncă”.

De asemena, șef IPJ Olt nu consideră că a acționat greșit în ziua de 25 iulie 2019, atunci când Alexandra Măceșanu a sunat la 112. Cu alte cuvinte, crede că modul în care el a organizat acțiunile de găsire ale tinerei dispărute nu ar fi trebuit să-l coste locul de muncă, ci doar amânarea „amânarea promovării în grade profesionale sau funcții superioare pe o perioadă de 1-3 ani”.

„Nu s-au stabilit acțiunile pe care le-ar fi putut întreprinde și care ar fi condus în mod cert la înlăturarea consecințelor, având în vedere faptul că victima a fost ucisă la ora 12.35, iar el a fost informat telefonic la 11.45 (n.r. – 11.30”, spune Nicolae Alexe despre faptul că nu a făcut nimic în 7 ore pentru a o găsi pe Alexandra.

Urmăriți Impact.ro și pe