Ce legătură există între Ana Maria Popescu și Cristi Borcea. Campioana a dezvăluit ce s-a petrecut în urmă cu 6 ani

Andrei Cezar 10.08.2021, 12:59

Legătura neștiută dintre Ana Maria Popescu și Cristi Borcea. Sporitva de 36 de ani s-a întors de la Jocurile Olimpice cu medalia de argint la scrimă. Ea a declarat ulterior că este ”cea mai muncită medalie din carieră”, referindu-se la vârsta la care a obținut-o și sacrificiile pe care le-a făcut pentru această performanță. În momentul sosirii pe aeroport, vicecampioana olimpică a fost șocată de interesul pe care l-au manifestat jurnaliștii pentru ea.

Ana Maria Popescu a povestit în exclusivitate pentru playsport.ro o întâmplare ce o leagă de fostul acționar de la Dinamo, explicând o glumă pe care a făcut-o la întoarcerea acasă.

Legătura neștiută dintre Ana Maria Popescu și Cristi Borcea. Vicecampioana a dezvăluit ce s-a petrecut în urmă cu 6 ani

La sosirea în țară, Ana Maria Popescu a fost așteptată de oficiali ai Ministerului Tineretului și Sportului, în frunte cu Ministrul Eduard Novak, dar și o armată de jurnaliști entuziasmați pentru performanța sportivei.

Blițurile aparatelor foto și reflectoarele camerelor de filmat au determinat-o pe spadasină să întrebe în glumă: „Sigur nu vine domnul Borcea de undeva, că sunt prea multe microfoane?”. La acel moment puțini și-au dat seama ce a vrut să spună, de fapt, multipla medaliată olimpică. Ea a povestit în emisiunea PlayMaker de la Playsport care a fost sensul întrebării sale.

De obicei când vii în țară de la concursuri nu se întâmplă să te aștepte toată lumea acolo. Când vii de la Campionate Mondiale, de la Campionate Europene nu se înghesuie lumea. Acum am fost și noi surprinși. Cred că gluma mea de la început nu a fost înțeleasă de toată lumea”, a spus Ana Maria Popescu.

Ce legatura exista intre Ana Maria Popescu si Cristi Borcea. Campioana a dezvaluit ce s-a petrecut in urma cu 6 ani
Ce legatura exista intre Ana Maria Popescu si Cristi Borcea. Campioana a dezvaluit ce s-a petrecut in urma cu 6 ani

”Unul dintre jurnaliști mi-a spus că îl așteaptă pe domnul Borcea”

Explicația glumei este simplă și are legătură cu o întâmplare, tot de pe aeroport, din urmă cu șase ani, în care vicecampioana olimpică a fost implicată.

În anul 2015, noi eram așa într-un stres continuu. Mergeam la competiții la fiecare două săptămâni și alergam pentru puncte că să ne calificăm la Rio. Avusesem o competiție chiar la Rio de la care ne-am întors cu bronz pe echipe. Nimic ieșit din comun. Pentru noi la Mondiale putea fi chiar o dezamăgire. Era o medalie de bronz. Când am aterizat și am ieșit din aeroport și s-au deschis ușile, am văzut o groază de camere și ne-am speriat. Nu înțelegeam! De unde atâta interes pentru scrimă și e totuși o medalie de bronz?

Moment în care unul dintre jurnaliști, unul dintre puținii care ne așteptau, pentru că mai sunt și excepții, mi-a spus că dânșii îl așteptau pe domnul Borcea, nicidecum pe noi. Dar când a apărut acolo și un cameraman a considerat că reprezentăm interes, au venit toți. Am rămas cu asta. Nu puteam să trec peste pentru că am rămas cu aceeași senzație.”, a mai povestit vicecampioana olimpică la Playsport.

Ana Maria Popescu are un palmares impresionant. Ea a câștigat de două ori argintul olimpic (Beijing 2008 și Tokyo 2020), a fost campioană olimpică pe echipe la ediția din 2016, la Rio de Janeiro, a câștigat de trei ori Campionatul Mondial (2019 la individual și 2010 și 2011 pe echipe) și a obținut șapte titluri de campioană europeană (2013 la individual și 2006, 2008, 2009, 2011, 2014 și 2015 pe echipe).

Urmăriți Impact.ro și pe