Ce l-a uimit pe antrenorul Simonei Halep în România. De ce spune Darren Cahill că suntem grozavi

Marian Cărăvan 01.05.2020, 15:24
Ce l-a uimit pe antrenorul Simonei Halep în România. De ce spune Darren Cahill că suntem grozavi

Colaborarea dintre Simona Halep și Darren Cahill l-a adus pe antrenorul asutralian pe meleaguri mioritice. Și nu doar o dată. Acesta a fost uimit de ceea ce a găsit în România.

Ce l-a uimit pe antrenorul Simonei Halep în România

Antrenorul Simonei Halep a venit de mai multe ori în România și și-a făcut timp și pentru a vizita țara noastră. Darren Cahill a profitat la maxim de timpul petrecut în România, în agenda sa figurând nu doar antrenamentele cu marea noastră sportivă, ci și vizitele în anumite zone geografice. În special zona montană a țării noastre a fost pe lista antrenorului australian, care a rămas absolut impresionat de ceea ce a găsit în țara de origine a uneia dintre cele mai bune tenismene de pe planetă. Cahill a mărturisit că a descoperit un popor minunat și a remarcat că sportiva pe care o antrenează este foarte iubită de către români. Antrenorul își face planuri de vacanță în România, alături de familia sa.

„Când am fost în România, am rămas uimit. Oamenii din România își dezvoltă visele prin ochii Simonei. Sunt foarte conectați cu ea. Este cel mai mare sportiv al României în momentul de față. A adus o mulțime de bucurie oamenilor din România. Ea a gestionat excelent această presiune. Nu s-a lasat doborâtă”, a afirmat Cahill intr-o discutie in podcast-ul Danielei Hantuchova.

„Românii sunt oameni grozavi”

După ce pe 9 noiembrie 2018 anunțaseră încetarea colaborării, din motive ce țin de familia australianului, Darren Cahill și Simona Halep au refăcut echipa în 2020. Ceea ce nu putea fi decât îmbucurător, întrucât chiar campioana noastră recunoștea că a fost o norocoasă să poată lucra cu un antrenor ca Darren Cahill. Australianul s-a arătat și el încântat de reluarea colaborării cu o sportivă de mare calibru dintr-o țară pe care o consideră grozavă.

„Românii n-au avut o viață ușoară, au trăit în comunism. Sunt niște oameni grozavi! Nimic nu au dobândit ușor. Au muncit din greu pentru fiecare lucru din viața lor. România este o țară grozavă cu oameni minunați, o țară în dezvoltare!”, a mai spus Darren Cahill.

În timpul colaborării cu Darren Cahill, Simona Halep a câștigat câteva turnee mari, cel mai răsunător succes fiind cel de la Roland Garros, din 2018. În rest, a triumfat de două ori la Madrid (2016, 2017) și Montreal (2016, 2018),  având câte un titlu la Indian Wells (2015), București (2016), Shenzhen (2018) și Dubai (2020).

Urmăriți Impact.ro și pe