Simona Halep, în lacrimi după o discuție cu Darren Cahill. Momentul copleșitor pentru sportivă

Redacția IMPACT 26.04.2020, 17:53
Simona Halep, în lacrimi după o discuție cu Darren Cahill. Momentul copleșitor pentru sportivă

Simona Halep a ajuns una din cele mai bune tenismene din lume, din toate timpurile. Succesul profesional i se datorează lui Darren Cahil, antrenorul care i-a fost alături, într-o lume a sportului plină de tensiuni și de o muncă extraordinară.

Cum a făcut-o Darren Cahill să plângă, pe Simona Halep

Simona Halep a cunoscut adevăratul succes când la avut pe Darren Cahil alături de ea, ca antrenor. Într-un podcast în care a fost invitat, tehnicianul australian a povestit cum a făcut-o să plângă pe eleva sa.

Simona Halep și Darren Cahil. Foto: Instagram/ Simona Halep
Simona Halep și Darren Cahil. Foto: Instagram/ Simona Halep

Darren Cahil rememorează niște evenimente incredibile, din din Turul US Open, din 2017, în care Simona Halep nu reușește să se impună în fața Mariei Sharapova. Simona pierduse meciul cu Sharapova din primul tur de la US Open 2017 cu 4-6, 6-4, 3-6. După finalizarea partidei, românca a mers la antrenor pentru a-i afla părerea.

După meci ne-am întâlnit și mi-am dat seama că a plâns. I-am spus că a luptat formidabil, că sunt mandru de cum a tras de ea. Apreciam că a dat totul pe teren și că asta este cel mai important, indiferent de rezultatul partidei. Imediat ea m-a întrebat cum a jucat, din punct de vedere tactic, unde a greșit…

Eu ar fi trebuit să îmi mușc limba, să îi spun că nu e nicio problemă și că vom discuta despre asta cu altă ocazie. Dar eu i-am zis: «Nu ai făcut bine asta, ai greșit acolo, nu ai ales bine atunci». Și tot așa… După câteva minute în care m-a ascultat, i-au dat lacrimile și a plecat la vestiare”, a povestit Darren Cahill la The Real DNA Podcast, citat de prosport.ro.

Antrenorul mai transmite, în același podcast, că a realizat de fapt că a fost dur cu ea și că a greșit în acea situație, motiv pentru care a mers după Simona la vestiare pentru a o consola, după ce aceasta plecase în lacrimi.

„Deși intențiile mele erau bune, deși eu credeam că e bine ceea ce fac, am realizat cât de mult am greșit. Am mers după ea la vestiare, i-am zis că îmi pare rau că nu am fost mai empatic în ultimele luni. I-am zis: «Simona, dă-mi o îmbrățișare, te iubesc mult de tot. Ești parte din familia mea. Vom trece cu bine și peste momentul ăsta».
M-a îmbrățișat și mi-a răspuns că aștepta acest gest de vreo 3 luni. Acel moment a schimbat dinamica dintre noi. Am scăpat de tensiune, ne-am distrat mult mai mult, iar ea a devenit mai relaxată. A fost o mare lecție pentru mine. Chiar și la 54 de ani îți dai seama că mereu ai ceva de învățat. Mereu poți deveni mai bun. Poți să greșești, dar este important să înveți din acele momente”, a remorat Darren Cahill, întregul episod.

Urmăriți Impact.ro și pe