Ce înseamnă, de fapt, relaxarea restricţiilor în Bucureşti. Traian Berbeceanu: „Noile măsuri intră în vigoare sâmbătă la ora 00:00”

Andreea Bisinicu 21.01.2021, 10:52
Ce înseamnă, de fapt, relaxarea restricţiilor în Bucureşti. Traian Berbeceanu: „Noile măsuri intră în vigoare sâmbătă la ora 00:00”

Ce înseamnă, de fapt, relaxarea restricţiilor în Bucureşti. Traian Berbeceanu, prefectul Bucureștiului, susține că noile măsuri intră în vigoare sâmbătă la ora 00:00. Ce unități se vor deschide, dacă scade rata infectării sub 3 la mie în Capitală. Autoritățile tocmai au făcut anunțul. Care sunt condițiile enunțate de Berbeceanu pentru deschiderea localurilor publice.

Ce înseamnă, de fapt, relaxarea restricţiilor în Bucureşti

Veste mare pentru românii din Capitală. Bucureștenii s-ar putea întoarce mai repede decât ar crede la normalitate, frecventând localurile lor preferate. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat la Digi24 că sâmbătă, 23 ianuarie 2021, în București s-ar putea redeschide restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc, cu o simplă condiție: dacă rata infectării cu virusul COVID-19 rămâne sub 3 la mia de locuitori. Aceste cifre au fost atinse miercuri, 20 ianuarie, iar Berbeceanu subliniază faptul că statisticile cazurilor de coronavirus din următoarele două zile sunt esențiale pentru a decide dacă se vor relaxa restricțiile în Capitală.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a anunțat Traian Berbeceanu miercuri, 20 ianuarie, în direct la digi24.ro

În cazul în care aceste cifre vor rămâne la fel de mici, iar rata de infectare cu noul coronavirus nu va depăși 3 la mie, Traian Berbeceanu susține că, în Capitală, se vor deschide sălile de cinematograf, restaurantele, barurile de interior și sălile de jocuri de noroc, la capacitatea de 30%.

Autoritatile spun ca scolile s-ar putea redeschide din 8 februarie 2021
Autoritatile spun ca scolile s-ar putea redeschide din 8 februarie 2021

Când se redeschid școlile în București

Ce înseamnă, de fapt, relaxarea restricţiilor în Bucureşti. Elevii se vor întoarce, cât de curând, în băncile din sala lor de clasă. Autoritățile au anunțat că se vor redeschide școlile începând cu data de 8 februarie 2021, dacă numărul de cazuri de coronavirus nu va crește. După lungi dezbateri între părinții copiilor români și reprezentanții Ministerului Educației, oficialii în frunte cu ministrul Sorin Cîmpeanu au decis ca studiile din interiorul claselor să se reia din a doua săptămână a lunii februarie, după ce se încheie semestrul I al anului școlar în curs. Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că decizia finală se va lua în data de 2 februarie.

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global. Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat premierul Florin Cîţu, marţi seara, într-un interviu pentru Europa FM.

Urmăriți Impact.ro și pe