Ce i-a spus soția medicului erou de la Piatra Neamț. Dezvăluiri cutremurătoare. ”Copiii au văzut la televizor”

Stan Filon 15.11.2020, 20:47
Ce i-a spus soția medicului erou de la Piatra Neamț. Dezvăluiri cutremurătoare. ”Copiii au văzut la televizor”

Soția medicului erou Cătălin Denciu a vorbit pentru prima dată cu presa, după teribilul incendiu în care soțul său s-a ales cu arsuri grave. Femeia este plină de durere și a mărturisit că nu vrea un erou, vrea doar un soț și un tată pentru copiii ei.

S-a aflat ce i-a spus soția medicului erou de la Piatra Neamț

“Nu vreau un erou, vreau un soţ, un tată”. Asta le-a transmis reporterilor Observator soţia medicului care și-a riscat viața pentru a-și salva pacienții.

“Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de plecare: nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să o facă în continuare cu dedicaţie. Copiii ştiu. Nu aveau cum să nu îşi dea seama de ce nu se mai întoarce tati din gardă. Au văzut şi la televizor. Încerc să îi ţin departe, dar e greu”, a declarat pentru observatornews.ro Claudia, soţia medicului Cătălin Denciu.

Sotia medicului Catalin Denciu i-a spus ca nu vrea un erou, ci un tata pentru copiii ei
Sotia medicului Catalin Denciu i-a spus ca nu vrea un erou, ci un tata pentru copiii ei

Rudele au venit să-și recunoască morții

Acesta a ajuns sâmbătă seara  la un spital din Belgia. Alături de el, în avionul militar s-a aflat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Cei doi se cunosc bine. ”Suntem şi prieteni. Este un profesionist. Colegi de facultate. Îşi face meseria, după cum am văzut şi în această seară, încercând să salveze şi acei pacienţi”, a declarat Nelu Tătaru.

La Piatra Neamț a fost o zi foarte grea. Rudele au venit la spital să-și recunoască morții. Mulți au spus că încă nu relizează ce s-a întâmplat și încă nu le vine să creadă că rudele lor au murit și au avut parte un sfârșit atât de violent.

“Nu mai pot, nu mai pot, nu vreau pe mama acasă aşa”, “Era bine mama mea şi a murit arsă în chinuri groaznice, arsă din cap până în picioare. Dacă nu mă trimitea mama sa îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea”, “E jumătate de oră care a făcut sau n-a făcut diferenţa. Nu pot să vă spun mai mult. Nu ştiu ce să vă spun. E o situaţie. Încă nu realizez că-i reală. Ştiţi?! Încă nu realizez că-i reală”, “M-am uitat la toate geamurile alea şi am spus că, la câte geamuri sunt, numai acolo să nu fie mama şi chiar acolo era”. Sunt doar câteva dintre reacțiile rudelor îndoliate.

Victimele incendiului din secția ATI a Spitalului de Urgență Piatra Neamț au fost în rugile Papei Francisc. Ieri, într-o structură spitalicească în care erau pacienţi cu coronavirus a izbucnit un incendiu care a făcut mai multe victime. Sunt alături de ei şi mă rog, ne rugăm pentru ei!”, a spus Papa Francisc.