Ce greşeală fac românii la Lidl sau Kaufland. Specialiştii trag un semnal de alarmă

Beatrice Dumitru 28.10.2021, 12:40
Ce greşeală fac românii la Lidl sau Kaufland. Specialiştii trag un semnal de alarmă

România se află în valul patru al pandemiei de coronavirus și noi restricții au fost reintroduse de autorități pe 25 octombrie. De teamă că vor rămâne fără provizii, oamenii iau cu asalt marile magazine. Însă trebuie să fie atenți și să țină cont de anumite reguli.

Ce nu ar trebuie să facă oamenii în supermarketuri

De multe ori, timpul petrecut de clienți în aceste magazine este destul de mare și de aceea recurg la gesturi care nu respectă cerințele legale. Aceste gesturi considerate banale pot atrage multe probleme la care oamenii nici nu se gândesc.

Ce greşeală fac românii la Lidl sau Kaufland. Specialiştii trag un semnal de alarmă
Greșeala pe care o fac românii la cumpărături.

Unii dintre clienți obișnuiesc să consume produse în timp ce umblă printre rafturi pentru a-și umple coșurile sau atunci când stau la rând la case. Ei mănâncă o ciocolată, o napolitană sau beau un suc, în ideea că păstrează ambalajul și achită produsul. Dar reprezentații magazinelor spun că nu trebuie consumat niciun aliment până nu este plătit.

„În comerț, regula generală este: bunurile rămân în proprietatea comerciantului până la achitarea lor. Strict vorbind, acest lucru înseamnă că consumul de alimente în supermarket nu respectă cerințele legale,” au precizat reprezentații Lidl.

Cum se face accesul în Kaufland și Lidl, potrivit noilor restrictii

Începând cu data de 25 octombrie, certficatul verde Covid-19 a devenit obligatoriu pentru intrarea în mall-uri, centre comerciale, hoteluri, restaurante și instutuții publice (doar vizitatorii). Astfel, persoanele nevaccinate nu mai au voie să intre decât în farmacii și magazinele alimentare care nu se află în centre comerciale.

În acest context, Kauflad și Lidl și-au informat clienții că nu au nevoie de certficatul verde pentru a intra în magazin. Din cauza carantinei de noapte instituită pentru persoanele nevaccinate, care începe la ora 22:00, magazinele și-au schimbat programul și închid mai devreme, la ora 21.00.

„Te asigurăm că respectăm legislația, iar conform HG 1090/2021 cu modificările ulterioare în vigoare, accesul în magazinele noastre nu este condiționat de prezentarea unui document,” este mesajul transmis de Lidl clienților săi pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe